Kako zaraditi na instagramu

Zanimljivosti

Kako zaraditi na instagramu

Kako zaraditi na Instagramu, moderni način zarade

Zarada na internetu je danas lakša nego ikada prije. Mnoge online platforme nude mogućnost zarade ako imate „ono nešto“ što privlači i što je drugačije. Iako su tzv. Influenceri nekada bili samo oni koji su putovali u daleke zemlje i o tome pisali na blogovima, danas influencer može biti bilo tko. Kako zaraditi na Instagramu ili nekoj drugoj društvenoj mreži danas? Mnogima od nas se čini da sve što je potrebno je puno naslikavanja i puno objašnjavanja o određenim stvarima, no ipak postoje neke smjernice i određene stvari koje morate ispuniti kako bi opće mogli pristupiti ovome najpoželjnijem poslu danas. Za razliku od većine drugih društvenih mreža Instagram je nekako najdalje otišao kada je u pitanju ovakav način poslovanja. Mnogi ljudi uspješno posluju putem Instagrama, tako da ne čudi da se mnogi pitaju kako zaraditi na Instagramu. Kao i u svakome poslu bitno je da znate što želite, ovdje se radi o samoj ideji pomoću koje ćete vi privlačiti svoje pratitelje. Instagram je savršena platforma gdje možete prezentirati sebe, svoj način života.

Kako zaraditi na Instagramu, kako do zarade

Svi znamo kako se sve vrti oko broja pratitelja, ako nemate barem 1000 pratitelja niste tzv „potencijalni profil“ da bi bili influencer ili da možete poslovati s nekim određenim kompanijama u svrhu reklamiranja proizvoda. Mikro influenceri danas imaju minimalno 5000 pratitelja, ali svima željena brojka je preko sto tisuća. Kako zaraditi na Instagramu? Ono što je od velike važnosti su komentari na vaš sadržaj, lajkovi i vaša komunikacija s ljudima koji vam se obraćaju. O koliko novaca pričamo? Podatke o zaradi možete potražiti na samom Instagramu. Naglasit ćemo da brojke od ispod 10 000 pratitelja mogu zaraditi od 93 do 137 dolara po objavi, oni profili preko 100 000 pratitelja mogu zaraditi do 1000 do 3000 dolara po objavi, dok profili preko 500 000 pratitelja mogu zaraditi više od 5000 dolara po objavi. Da bi znali kako zaraditi na Instagramu i kako zaraditi navedene iznose prvo se morate znati prezentirati i prodati. Kako je najbolje zaraditi na Instagramu? Suradnja s drugim influencerima ili tvrtkama koje žele prezentirati nešto što se poklapa s prezentiranjem vašeg profila. Ovakvom zajedničkom suradnjom dolazi do većeg broja pratitelja i ostvaruje se suradnja s mnogim drugim brendovima. Područja na Instagramu koja su najzanimljivija za zaradu su svakako moda, kozmetika, lifestyle sadržaj, zdravlje, fitness i putovanja.

Kako zaraditi na Instagramu, što morate znati o svijetu zarade na Instagramu

Određeni recept za uspjeh na Instagramu ili bilo kojoj društvenoj mreži ne postoji. Instagram morate shvatiti kao posao ako se želite baviti promocijom, i upravo ovdje je bitno da imate dobro razrađenu ideju i da prezentirate ono što volite. Ako pokrećete posao na Instagramu morate biti svjesni da se morate posvetiti kreiranju i objavljivanju sadržaja na svoj način koji je zanimljiv. Kako zaraditi na Instagramu nije samo tako, i zapravo od vas traži ozbiljan angažman. Kako to mislimo? Ako želite objavljivati kvalitetno i brzo, potrebna vam je odgovarajuća oprema za to, potrebno vam je oglašavanje. Isto tako je potrebna interakcija sa svojim pratiteljima, organiziranje određenih darivanja, rađenje sadržaja koji nije isti. Potrebne su godine kako bi se izgradili kao influencer, i zaista nije lagan proces kako što se čini. Marketinški stručnjaci tvrde kako mnogi odustanu i omjer broja onih koji uspiju i onih koji su odustali su šokantni. Postoji mnogo opcija kako zaraditi na Instagramu, no svaka od tih opcija traži određenu „žrtvu“ od vas.

Tagovi: