Kako zagrijati vosak za depilaciju

Kako zagrijati vosak za depilaciju

Kako zagrijati vosak za depilaciju i na koju temperaturu

Vosak za depilaciju dolazi u briketima, grudama, pločicama ili granulama, a za sve ove oblike brzina otapanja je različita, što ovisi i o načinu topljenja. Kako zagrijati vosak za depilaciju i na koju temperaturu, proizvođači preporučuju poseban uređaj koji na sebi ima i termometar jer bez obzira u kojem obliku je vaš vosak, trebate ga otopiti na temperaturu 50 do 60 stupnjeva. Granule se najbrže otapaju, a ostali oblici po veličini pojedinih komada.

Ako nemate poseban uređaj za otapanje voska ima još načina kako zagrijati vosak za depilaciju, na laganoj vatri, u vodenoj kupki uronjena posudica s voskom se dobro i ravnomjerno zagrijava, ali vosak morate miješati, po mogućnosti lopaticom koja pokazuje temperaturu. Ovo je dobra metoda jer i kada započnete depilaciju, posudica s voskom u vodenoj kupki se sporije hladi, pa postupak depilacije možete obaviti do kraja bez ponovnog zagrijavanja voska, zbog mogućih opeklina važno je da pazite na optimalnu temperaturu.

Kako zagrijati vosak za depilaciju, smijete li koristiti mikrovalku

Mikrovalna pećnica je postala obavezan uređaj u opremanju svih modernih kuhinja i uvelike olakšava život moderni zaposlenim ženama, a i muškarcima. Prirodno je da zapitate kako zagrijati vosak za depilaciju, smijete li koristiti mikrovalku, jer je to najbrže zagrijavanje i da, smijete to raditi i u mikrovalki. Tegla s voskom mora biti otvorena, uključite mikrovalku na 1 do 2 minute, ali prekidajte proces zagrijavanja otvaranjem vrata radi snižavanja temperature, jer vosak nikako ne smije proključati.

Isto vrijedi i za zagrijavanja u vodenoj kupki, mora biti postepeno i ne smije vosak zakipjeti, zato posudicu s voskom stavljate u hladnu vodu i zagrijavate je postupno na laganoj vatri. Kako zagrijati vosak za depilaciju ste naučili, ali svejedno prije nanošenja vrućeg voska na kožu provjerite temperaturu i za to je lopatica s termičkim oznakama idealna. Njome miješate vosak dok se zagrijava, njome nanosite vosak na kožu, ona vam pokaže kada toplina voska padne ispod korisne i upotrebljive razine.

Kako zagrijati vosak za depilaciju, nanositi ga uz dlaku ili niz dlaku

Narodna izreka "ideš mu niz dlaku" znači ugađaš mu, jer mu se želiš dodvoriti. Isto pravilo vrijedi i za depilaciju, želite da bude što manje neugodno i bolno i što učinkovitije. Kako zagrijati vosak za depilaciju, nanositi ga uz dlaku ili niz dlaku, mnogi sve predradnje odrade ispravno i dobro, oprana i osušena koža čeka vosak koji je na optimalnoj temperaturi, a onda zbunjeno pitate u kojem smjeru ga nanositi. U vije ga nanosite u smjeru rasta dlake, dakle, niz dlaku.

Kako zagrijati vosak za depilaciju, nikako ne nanosite vosak na prekratke ili predugačke dlake jer nećete biti zadovoljni rezultatom. Prekratke dlačice pustite da još malo narastu, a predugačke ipak prvo skratite. Ako vam se vosak na koži previše ohladi jer ste spori, zagrijte ga fenom za kosu. Zalijepljenu traku preko voska naglo i brzo povlačite u suprotnom smjeru od rasta dlake, dakle uz dlaku. S nauljenom krpicom skinite ostatke voska i namažite depilirano mjesto kremom.


Tagovi: