Kako vratiti zdravstveno osiguranje

Ljepota i zdravlje

Kako vratiti zdravstveno osiguranje

Kako vratiti zdravstveno osiguranje

Zdravstveno osiguranje je nešto što svatko od nas ima odnosno mora imati. U današnjem nepredvidivom svijetu, stvari se mogu promijeniti u čaš trenutka, stoga čovjek mora biti spreman na svaki mogući scenarij koji si možete zamisliti. Zdravstveno osiguranje se sastoji od dva dijela, prvo je ono obvezno, a drugo je dopunsko.

Obvezno osiguranje je ono što svako dijete, mladi ili stariji čovjek mora imati, kako biste uopće mogli raditi neki posao, studirati ili otići u posjetu kod svojeg obiteljskog doktora. Dopunsko osiguranje je ono što možete kao dodatno uzeti, i ne mora ono nužno biti od HZZO a već možete si osigurati preko nekog drugog osiguravajućeg društva ili kuće koja nudi tu uslugu. No, kao što smo ranije rekli život zna biti nepredvidiv i možete izgubiti osiguranje, te se tada pitate kako vratiti zdravstveno osiguranje. Zato ćemo vam mi pomoći i reći ćemo vam kako vratiti zdravstveno osiguranje putem ovog članka!

Kako vratiti zdravstveno osiguranje koje ste izgubili

Postoje razni razlozi zbog čega netko ostane bez zdravstvenog osiguranja, pa tako i razni načini kako vratiti zdravstveno osiguranje koje ste bili izgubili. U ovome dijelu ćemo ponajprije reći u kojim slučajevima se može dogoditi da vam ukinu zdravstveno osiguranje. Jedan od glavnih razlog zbog čega netko može ostati bez zdravstvenog osiguranja je kada završite sa svojim obrazovanjem, što može biti nakon završetka srednje škole ili fakulteta. U tim trenucima kada više nemate status učenika odnosno studenta, i ako niste u roku od nekoliko mjeseci krenuli raditi, tada država vam ukine zdravstveno osiguranje, i to ne samo dopunsko već i ono obvezno.

Ujedno, ako ste dali otkaz ili ste dobili otkaz, i niste se u roku od 30 dana prijavili, tada će vam isto država ukinuti dopunsko osiguranje kao i obvezno. I zadnji scenarij gdje vam se ukida zdravstveno osiguranje je kada zatvorite svoj posao, bio to obrt ili firma, i niste se prijavili. Sada kada znate kada dolazi do gubljenja osiguranja, sada ćemo u sljedećem dijelu vam reći kako vratiti zdravstveno osiguranje!

Kako vratiti zdravstveno osiguranje veoma jednostavno

Kako vratiti zdravstveno osiguranje se ne mora činiti kao nešto nemoguće, jer se može zapravo na više načina vratiti natrag svoje zdravstveno osiguranje. Jedno od načina kako možete vratiti natrag je kroz ponovno zapošljavanje. No, u situacijama ukoliko ste izvanredni student, a ne želite trenutno raditi, a želite natrag dobiti zdravstveno osiguranje je da pokušate pronaći nekog poslodavca koji vas želi zaposliti, te vam nakon jednog dana dati otkaz kako biste onda dobili 30 dana gdje se možete prijaviti na zdravstvenom i dobiti natrag svoje osiguranje koje ste bili izgubili.

Kako vratiti zdravstveno osiguranje natrag možete i kroz povratka u školske klupe, odnosno ukoliko se želite dodatno obrazovati, možete krenuti studirati, s time ćete kroz svoja studentska prava dobiti ne samo obvezno osiguranje, već i dopunsko osiguranje koje je skroz prekriveno od strane države. Na ovaj ili onaj možete bez puno problema dobiti natrag zdravstveno osiguranje i osjećati se sigurno i mirno!

Tagovi: