Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje

Tko ima pravo na besplatno dopunsko osiguranje

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 04.03.2024 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Besplatno dopunsko osiguranje tko ga može ostvariti

Dopunsko osiguranje koje plaćamo za zdravstveno osiguranje omogućava oslobađanje od plaćanja nekih participacija kod lijekova, bolničkih liječenja, te drugih brojnih primjera kada bi trebali platiti participaciju.

Zakon je propisao da u određenim slučajevima neke osobe ostvaruju pravo na besplatno dopunsko osiguranje koje umjesto njih plaća država iz državnog proračuna. Osobe koje imaju 100% invaliditet ili tjelesna oštećenja više različitih vrsta, te mentalna oštećenja ili osobe koje boluju od psihičke bolesti pa prema propisima o socijalnoj skrbi nisu u mogućnosti samostalno obavljati životne obaveze.

Besplatno dopunsko osiguranje mogu ostvariti i osobe koji su darivatelji dijelova ljudskog tijela u svrhu liječenja drugih, dobrovoljni darivatelji krvi kod muškaraca s preko 35 darivanja, kod žena s preko 25 darivanja. Djeca i studenti stariji od 18 godina koji su osigurani zdarvstveno po bilo kojoj osnovi.

Postoji još jedna skupina osoba, a to je prema visini ostvarenih prihoda u kalendarskoj godini po članu obitelji zajedničkog kućanstva po članu mjesečno se ne ostvaruje više od 331,81 euro, odnosno za samce je taj iznos 415,42 eura.

Kako ostvariti besplatno dopunsko osiguranje

Da biste ostvarili besplatno dopunsko osiguranje trebate pripadati barem jednoj skupini gore navedenih osoba koje ostvaruju ovo pravo. Ukoliko vam pripada pravo na besplatno dopunsko osiguranje Hrvatskom zavodu za zdravstvo ćete trebati podnijeti zahtjev za ostvarivanje tog prava, te priložiti dokumentaciju temeljem čega ostvarujete to pravo.

Ukoliko ste 100% invalid dobili ste rješenje Zavoda za mirovinsko osiguranje ili Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti rješenje o invalidnosti. Centar za socijalnu skrb izdaje rješenja o mentalno i psihički poremećenim osobama koje nisu samostalne za život, Hrvatski crveni križ ili Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu izdaju potvrdu o broju darivanja krvi, učenici i studenti dobivaju potvrdu od obrazovne ustanove o redovnom školovanju. Prihodovni cenzus se utvrđuje prema broju osoba koje žive u zajedničkom kućanstvu pri čemu sve potvrde o njihovim primanjima se zbrajaju i dijele s osobama koje žive u zajedničkom kućanstvu.

Ovo su dokumenti koje morate prikupiti i dostaviti kako bi ostvarili ovo pravo da država plaća vaše dopunsko osiguranje.

Besplatno dopunsko osiguranje pokriva isto kao i kad ga sami plaćate

Besplatno dopunsko osiguranje nije zakinuto za usluge koje ostvaruju u zdravstvu ostali koji sami plaćaju dopunsko osiguranje za zdravstvo. Dopunsko zdravstveno osiguranje je jednako i osigurava punu zdravstvenu zaštitu, primarnu zdravstvenu zaštitu kod obiteljskog liječnika. Troškove bolničkog liječenja kada je pacijent zaprimljen u bolnicu na liječenje.

Ujedno dopunsko osiguranje pokirva i specijalističku konzilijarnu zdravstvenu uslugu koja uključuje kirurške zahvate i liječenja u dnevnoj bolnici, specijalističku dijagnostiku koja nije u okviru primarne zdravstvene zaštite. Također su osigurana dentalna i ortopedska pomagala koja se nalaze na listi dentalnih i ortopedskih pomagala zavoda za zdravstvo. Osigurana je i specijalističko konzilijarna zaštita ako se radi o fizikalnoj medicini i rehabilitaciji fizikalne medicine i rehabilitacije.

Besplatno dopunsko osiguranje također osigurava liječenje u drugim državama članicama EU i trećim zemljama koje imaju međunarodni ugovor s našom državom o međusobnom pokrivanju zdravstvenih usluga osobama koje borave u drugoj zemlji koja nije njegova domicilna i mora se liječiti po hitnom postupku i nije sposobna za transport u zemlju porijekla.


Tagovi: