Kako vratiti povjerenje

Ljubav i veze

Kako vratiti povjerenje

Kako vratiti povjerenje u samoga sebe

Svakome od nas se vjerojatno dogodila situacija ili neki događaj zbog kojeg smo malo izgubili samopouzdanje i ne znamo kako vratiti povjerenje u samoga sebe zbog toga. Bilo da ste nedavno izišli iz veze, niste dobro obavili neki posao za svog šefa, niste dobili najbolju ocjenu iz nekog predmeta u kojemu ste inače dobri i to vam je sada narušilo vaše samopouzdanje.

Ne morate se brinuti, događaju se i drugim ljudima, čak i onima za koje mislimo da su jako sigurni u sebe i ništa im ne može narušiti samopouzdanje. Nemojte dati da vam jedna greška naruši vaše samopouzdanje koje ste do sada skupili i imali. Greške će se uvijek događati, nekada prije nekada kasnije u životu. Kako vratiti povjerenje u sebe je jako jednostavno. Dovoljno je da se prisjetite svih vaših prijašnjih uspjeha koje ste imali na poslu ili na fakultetu, sva postignuća koja ste postigli i sjetite se svih vaših prednosti i dobrih karakteristika i moći ćete vratiti natrag svoje samopouzdanje odmah i vaša će vjera u samoga sebe opet biti jaka!

Kako vratiti povjerenje kod partnera

Ukoliko ste u vezi trenutno i iznevjerili ste povjerenje u vašeg partnera, kako vratiti povjerenje njegovo ili njezino može biti jako izazovno i mnogi ne znaju što učiniti u takvim situacijama. Najbitnije je da prvo pustite da se malo situacija smiri, ali nemojte dopustiti da puno vremena prođe jer će inače biti prekasno. Najbolje vam je da mu priznate svoje greške i da kažete da vam je žao.

Ovdje je krucijalno da pokažete svoje slabosti i da budete posve iskreni, jer kako vratiti povjerenje kod partnera, bitno je da kažete istinu i samu istinu jer tako jedino možete vratiti njihovo povjerenje. Bitno je znati zbog čega ste povrijedili njihovo povjerenje i kakva je situacija (prevara, laganje, neispunjena očekivanja, prekršeno obećanje i slično), te razmisliti o tome kako se oni osjećaju i na temelju toga napraviti pristup. Komunikacija je od velike važnosti i tako jedino možete riješiti situaciju, zato ne ustručavajte i pričajte!

Kako vratiti povjerenje kod obiteljskih članova

Jedna od najbitnijih osoba u našemu životu su članovi uže obitelji, odnosno naši roditelji i braće ili sestre, te je stoga imati njihovo povjerenje najbitnije. Definitivno ne želite povrijediti njihovo povjerenje jer je veoma teško ga vratiti. No, najčešće povrijedimo njihovo povjerenje u tinejdžerskih godina kada otkrivamo svijet i isprobavamo nove stvari.

Tada najčešće ne govorimo roditeljima uvijek gdje idemo i s kim se nalazimo jer mislimo da ne budu odobrili te stvari. ali zapravo bi ako samo otvoreno o tome pričamo. Kako vratiti povjerenje kod roditelja je da priznamo svoje greške i objasnimo im da razumijemo gdje smo pogriješili i kroz otvorenu komunikaciju možete ponovno vratiti povjerenje kod njih, i naravno da im ubuduće govorite gdje idete i s kim se nalazite. Kod braće i sestri vrijede ista pravila kao i kod roditelja i kako vratiti povjerenje kod njih je da se ispričate, te počnete s njima više otvoreno pričati.

Tagovi: