Kako vježbati kod kuće

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora
Kako vježbati kod kuće

Kako vježbati kod kuće

Vježbanje kod kuće je veoma praktično, naravno ako znate kako vježbati kod kuće. Vježbanje i briga o vlastitom tijelu postali su veoma popularni, posebno nakon eksplozije popularnosti društvenih mreža. Društvene mreže su mjesto gdje prezentiramo stvari iz svog života, a prvenstveno kroz fotografije. Kako je želja svih ljudi da se što bolje prezentiraju, ta činjenica je rezultirala sve većim brojem vježbača i trenera. Vježbanje je savršena aktivnost koja će vam svakako poboljšati zdravstvenu sliku, a benefite ćete osjetiti i u vidu ljepšeg i skladnijeg izgleda tijela.

Idealan scenarij je trenirati i vježbati pod paskom trenera u vrhunskim uvjetima kakvi se pružaju u teretanama, međutim nismo svi u financijskoj situaciji koja nam omogućava ovakvu vrstu vježbanja. Ako znate kako vježbati kod kuće, ništa slabije rezultate nećete postići ovakvim pristupom. Vježbanje kod kuće u nekim segmentima kvalitativno zaostaje za vježbanjem u teretani, ali ipak postoje i određene prednosti kada prakticirate vježbanje kod kuće.

Kako vježbati kod kuće bez rekvizita za vježbanje

Dvije su varijante kako vježbati kod kuće. Prva varijanta uključuje korištenje rekvizita za vježbanje poput utega, dok druga varijanta pretpostavlja korištenje težine vlastitog tijela pri izvođenju vježbi. Kod kuće vam problem može stvarati motivacija, jer za razliku od kuće u teretani ste okruženi vježbačima i pod nadzorom ste trenera koji će vas dodatno motivirati. Zbog toga je za vježbanje kod kuće vrlo važna odluka kako to stvarno želite i disciplina da svoj plan vježbanja svaki dan i ispunite. Ako pretpostavimo kako ste odlučni u namjeri da vježbate u kući, je važno znati kako vježbati kod kuće na pravilan način.

Prva i osnovna stvar je dobro se zagrijati prije treninga, kako bi pripremili mišiće na nadolazeći trening i izbjegli ozljede. Vježbe poput sklekova, čučnjeva i leđnjaka radite u serijama sa 8 do 12 ponavljanja, a između serija koristite kratko vrijeme za odmor. Odmor je jednako važan kao i vježbanje. Također, nije potrebno vježbati svaki dan u tjednu, već si dobro isplanirajte dane u tjednu tako da jedan dan vježbate a idući odmarate ili vježbate drugu mišićnu skupinu nego prethodni dan.

Kako vježbati kod kuće koristeći utege

Koristeći samo vlastitu težinu prilikom vježbanja vrlo brzo ćete doći do limita kada je rast mišića u pitanju, pa je za nastavak rasta i razvijanja mišića potrebno znati kako vježbati kod kuće koristeći utege. Utezi će stvarati dodatan napor i tako pomaknuti vaše granice i limite. Bilo koju vježbu koju možete raditi kod kuće bez utega, kada dođe vrijeme za to, otežajte uvođenjem utega. Ako ste u financijskoj prilici, svakako bi bilo poželjno imati i traku za trčanje ili sobni bicikl koji će vam pomoći istopiti višak kilograma.

Traka za trčanje je savršena jer ne zauzima puno mjesta, a na njoj možete odraditi itekako zahtjevne i vrlo različite treninge trčanja. Osim toga kako vježbati kod kuće sa ili bez utega, od pomoći će vam biti pravilna i zdrava prehrana koja će umnožiti pozitivne efekte vježbanja. U prostoriju gdje vježbate dodajte ogledalo kako bi se mogli gledati dok izvodite vježbe, što će vas dodatno motivirati kao i puštanje glazbe. Kod kuće imate potpunu slobodu kod organiziranja prostora u kojem vježbate, kao i odabir što i kada ćete vježbati, što je izrazita prednost pred vježbanjem u teretani.


Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora