Kako vidjeti lozinku na gmailu

Tech

Kako vidjeti lozinku na gmailu

Kako vidjeti lozinku na gmailu? Što kada ju zaboravimo?

Danas koristimo passworde i lozinke ne samo na našem mailu, već i za svaki log in na brojnim stranicama. Oni koji razmišljaju pametno obično imaju dvije do tri lozinke koje vrte na takvim stranicama, upravo kako ne bi zaboravili koja je. Kada je u pitanju naš mail, lozinka je još bitnija jer obično kad zaboravimo neke druge, putem maila možemo oporaviti svoj račun za koji smo tu lozinku i zaboravili.

Ali kako vidjeti lozinku na gmailu? Što napraviti kada se za lozinka izgubi? Srećom, postoje jednostavna rješenja za oporavak gmail računa u slučaju gubitka lozinke. Gmail to omogućava najlakše putem autentifikacije putem mobitela. Što to znači? Kada izgubite lozinku za ući na svoj gmail račun, Google nudi opciju da Vam pošalje novu lozinku na SMS na mobitel koji je povezan sa Vašim gmail računom. Da biste to napravili, otiđite u gmail postavke i primijenite mobitel kao jedan od sredstava za oporavak lozinke. Kako vidjeti lozinku na gmailu također označava problem pri pristupu:

Kako vidjeti lozinku na gmailu? Jeste li sigurni da ste ju dobro upisali?

Kako vidjeti lozinku na gmailu tiče se i situacija kada nam je lozinka duga, a nismo sigurni jesmo li ju dobro upisali. Kombinacijom velikih i malih slova uz interpunkcijske znakove i brojeve često mogu učiniti šifru takvog da ju krivo ukucamo kada to radimo na brzaka. Oni koji se tek počinju služiti internetom trebaju znati da i za takve situacije postoji vrlo jednostavno rješenje. Kod većina log in stranica pored polja za upisivanje šifre obično stoji ikonica pomoću koje možete vidjeti svoj password. Najčešće je u pitanju oko koje je prekriženo. Kako vidjeti lozinku na gmailu? Stisnite ikonicu u pitanju i vidjet ćete koju ste šifru upisali.

Ovaj alat koristi se kada ste sami dok upisujete šifru odnosno lozinku. Ukoliko niste sigurni jeste li ju dobro upisali, imate koristan alat pomoću kojeg možete provjeriti a da ne potvrdite lozinku odmah. Lozinka na gmailu obično je povezana s mnogim drugim računima stoga je vrlo bitno znati kako ju izmijeniti u kriznim trenutcima.

Kako vidjeti lozinku na gmailu? Povezani računi i univerzalna lozinka.

Pitanje lozinke na gmailu nije samo ono koje se tiče ulaska na vlastiti email, već su u pitanju i brojni drugi računi koje danas povezujemo s gmailom. Tako osoba koja zaboravi lozinku od gmaila neće moći pristupiti ni Youtubu, ni TikToku, ni ostalim društvenim mrežama kao i brojnim drugim stranicama na koje se možete povezati brže putem gmaila.

Kako vidjeti lozinku na gmailu odnosno kako pronaći svoju lozinku? U postavkama Google računa možete uvijek tražiti izmjenu lozinke, no staru ne možete dobiti na uvid. Poanta je da kad ste uključeni u svoj račun, lozinku možete promijeniti, ali ne i pregledati. Smisao passworda je da ne morate vidjeti riječ ili pojam, već da držite tu informaciju u glavi. Kako vidjeti lozinku na gmailu? Ukoliko trebate izmijeniti lozinku ili niste više u mogućnosti ući na svoj račun, svejedno ćete imati opcije kako doći do svog računa. Tada upisujete novu lozinku, a nju napišite na komad papira i spremite u novčanik.

Tagovi: