Kako ubrzati utorrent

Kako ubrzati utorrent

Što je uTorrent?

uTorrent je popularni program za razmjenu datoteka putem BitTorrent protokola. BitTorrent je P2P (peer-to-peer) protokol koji omogućava svojim korisnicima jednostavno dijelenje datoteka između svojih računala. Ova aplikacija omogućuje korisnicima pretraživanje, preuzimanje i dijeljenje torrent datoteka. uTorrent je poznat po svojoj brzini i učinkovitosti pri preuzimanju i dijeljenju datoteka. Korištenjem P2P tehnologije, korisnici mogu preuzimati dijelove datoteka iz različitih izvora istovremeno, što ubrzava proces preuzimanja. To je mala aplikacija koja ne zahtijeva puno resursa na računalu, što ga čini pogodnim za korisnike s manje snažnim računalima. Sučelje uTorrenta je vrlo jednostavno za korištenje. Korisnici mogu jednostavno dodavati torrent datoteke, pratiti napredak preuzimanja i upravljati postavkama preuzimanja. Korisnici mogu postaviti raspored preuzimanja, što znači da se preuzimanje datoteka može automatski pokrenuti ili zaustaviti u određeno vrijeme. Ima ugrađene sigurnosne značajke koje pomažu u sprječavanju preuzimanja zlonamjernih datoteka. Nudi niz postavki koje omogućuju korisnicima prilagodbu načina na koji se datoteke preuzimaju i dijele, što uključuje postavke veze, prioritete datoteka, i još mnogo toga.

Za što se koristi uTorrent?

Kako biste mogli koristiti ovu aplikaciju, prvo ju morate preuzeti i instalirati na svoje računalo. Možete ga preuzeti s njihove službene web stranice. Nakon što preuzmete instalacijsku datoteku, pokrenite je i slijedite upute za instalaciju. Tijekom instalacije možete odabrati postavke, kao što su mjesto na disku gdje želite instalirati program. Nakon uspješne instalacije, pokrenite aplikaciju s ikonom koja će se pojaviti na radnoj površini ili u izborniku Start. Da biste započeli preuzimanje datoteka, trebate pronaći torrent datoteku ili magnetni link koji želite preuzeti. Možete ih pronaći na web stranicama koje nude torrente ili putem pretraživača. Kada pronađete torrent datoteku ili magnetni link, jednostavno dvostrukim klikom na datoteku ili klikom na magnetni link u web pregledniku otvorite uTorrent. Ako je pokrenut, možete jednostavno prevući torrent datoteku ili magnetni link na prozor uTorrenta. Prije nego što započne preuzimanje, uTorrent će Vas pitati gdje želite spremiti preuzete datoteke. Odaberite odgovarajuću lokaciju na vašem računalu. Nakon što dodate torrent datoteku ili magnetni link, preuzimanje će započeti automatski. Možete pratiti napredak preuzimanja u prozoru uTorrenta. Možete kontrolirati preuzimanje tako da pauzirate, zaustavite ili ponovno pokrenete preuzimanje pojedinih datoteka unutar torrenta.

Kako se može ubrzati uTorrent?

Postoje nekoliko faktora koji utječu na brzinu preuzimanja, uključujući Vašu internetsku vezu, broj dostupnih izvora za određenu torrent datoteku i postavke programa. No, možete ubrzati uTorrent kako biste mogli što brže skinuti datoteke. Prvo, provjerite brzinu svoje internetske veze. Upotrijebite alate za testiranje brzine kako biste utvrdili koliko brzo možete preuzimati datoteke. Odabir torrenta s dovoljno seedsa može poboljšati brzinu preuzimanja. Što je više seedsa, to će preuzimanje biti brže. Prilikom pretraživanja torrenta, obratite pažnju na broj sjemenki i peerova. Ako drugi uređaji na Vašoj mreži troše puno internetskog prometa, to može usporiti preuzimanje uTorrenta. Pokušajte ograničiti upotrebu drugih uređaja tijekom preuzimanja. Za ubrzanje rada uTorrenta, otiđite u Opcije, pa u Postavke. U odjeljku Općenito provjerite je li označena opcija Automatski postavi optimalne postavke. U odjeljku Brzina možete ručno postaviti brzine prema svojoj internetskoj vezi. Ako imate brzu vezu, možete povećati maksimalne brzine za preuzimanje i slanje. No, pazite da ne postavite previsoke brzine koje bi mogle usporiti druge aktivnosti na internetu i dovesti do problema s vezom. Za naprednije postavke, otvorite uTorrent i otiđite na Opcije, pa potom u Postavke. U odjeljku Napredno možete promijeniti neke napredne postavke kako biste poboljšali brzinu. Na primjer, možete promijeniti broj maksimalnih aktivnih torrenta i konekcija, ali budite oprezni s tim postavkama. Ako imate problema s brzinom, možete pokušati konfigurirati port forwarding na svom usmjerivaču kako biste omogućili bolju komunikaciju između uTorrenta i drugih korisnika.


Tagovi: