Kako ubrzati rast kose

Ljepota i zdravlje

Kako ubrzati rast kose

Kako ubrzati rast kose, prehrana za rast kose

Svaka žena želi što ljepšu i dužu kosu, no kako ubrzati rast kose? Sve kreće od našeg organizma, točnije od onoga što konzumiramo. Hrana je svakako jedna od najpoznatijih pomoći kada se radi o zdravlju našeg tijela, tako da ne čudi da ima veliku ulogu i u rastu naše kose. Kako ubrzati rast kose pomoću hrane? Proteini su ovdje najzaslužniji. Jedite puno voća, povrća i ribe. Kosa se sastoji od proteina, i upravo pravilni i povećani unos proteina može igrati značajnu ulogu u njenom rastu. Prirodni izvor proteina u prehrani dolaze iz jaja, graha, oraha, piletine, puretine i ribe. Navedene namirnice također potiču zdravu proizvodnju keratina koji je također važan za brži rast kose. Dobre masti su također bitne za cjelokupno zdravlje, pa tako i za rast kose. Omega 3 masne kiseline su odlične za brz rast kose i održavaju kosu zdravom i lijepom. Vitamini A, D, E, C i K kao i željezo i cink su poželjni. Ako možda ne želite voditi pretjeranu brigu oko toga što i koliko unašate u svoj organizam, tada možete u ljekarnama potražiti razne preparate koji vam mogu pomoći pri svakodnevnom unosu nabrojanog.

Kako ubrzati rast kose, smanjite oštećenje kose

Na izgled lijepa kosa odaje dojam njegovane i zdrave kose, no to nije uvijek slučaj. Pretjerani styling može itekako oštetiti kosu. Feniranje, uvijanje i ravnanje može izgledati odlično, no ono je itekako loše za vašu kosu jer dovodi do njenog stanjivanja i gubitka ako navedeno ne izvodite pravilno. Bitno je također pravilno četkati kosu. Kako ubrzati rast kose? Sve kreće od njene osnovne brige. Nakon pranja kose najbolje je pričekati da se ona osuši prije nego se četka. Također morate obratiti pozornost na pranje kose. Znate kako se mnogi šamponi reklamiraju kako mogu pomoći kod raznih problema, no upravo njih valja izbjegavati. Kupujte šampone koji su na bazi avokada, kokosovog ulja, ulja jojobe jer oni pomažu u održavanju vlage u vašoj kosi i umanjuju pojavu ispucalih vrhova. Lijepa i čista kosa je poželjna, ali kosu se ne smije prati prečesto. Kako ubrzati rast kose ima veze i s time koliko često idemo na šišanje njenih vrhova. Ne postoji određeno pravilo koliko bi se trebali šišati i kada, većina nas to radi upravo kada primijetimo da su vrhovi ispucani. S pravilnom njegom i odgovarajućim preparatima možemo smanjiti ispucane vrhove i čest odlazak frizeru. Njega kose je važan dio koji pomaže u njenom rastu.

Kako ubrzati rast kose, preparati za rast kose

Određeni šamponi, regeneratori, maske za kosu i ostale stvari mogu biti korisne, ali ništa nije bolje od prirodnih metoda. Sljedeći prirodni pripravci vam mogu pomoći u procesu kako ubrzati rast kose. Mješavina aloe vere i meda, ovdje ćete pomiješati 3 lista aloe vere s malo meda i nanijeti na kosu da stoji 20 minuta i zatim isprati. Poznato je kako su šamponi od koprive jedni od najboljih, no čaj od koprive ima isto odličan utjecaj na kosu, isperite kosu čajem od koprive nakon pranja. Uz navedeni primjer koprive možete probati i s ružmarinom ako vam miris nije preintenzivan. Od ostalih preparata na biljnoj bazi izdvajaju se oni od hibiskusa, kada, Curryja, ružinih latica i neem praha. Šamponi i preparati za kosu na prirodnoj bazi koji mogu pomoći u procesu kako ubrzati rast kose možete potražiti u bilo kojoj biljnoj ljekarni. Svaka žena želi lijepu kosu, no njeno pretjerano oblikovanje i ne pravilna briga može donijeti do više problema. Kako bi sačuvali zdravlje svoje kose bitno je pronađete one preparate koje najbolje odgovaraju vašem tipu kose. Također za više savjeta vezano za njegu kose možete upitati i svog frizera koji će vas savjetovati prema vašem tipu kose

Tagovi: