Kako spojiti printer na laptop

Tech

Kako spojiti printer na laptop

Kako spojiti printer na laptop i printati od doma?

Kompjuterska tehnologija dala nam je razloga misliti kako tehnologija zaista može sve učiniti. Danas radimo stvari pomoću tehnologije koje naši preci nisu mogli ni zamisliti, a sve to često uzimamo zdravo za gotovo. Kada dođe do toga da sami trebamo namjestiti vlastitu tehnologiju, ponekad se pogubimo i više nam ništa nije jasno. Zato smo tu mi da Vam takve stvari objasnimo. Kako spojiti printer na laptop?

Spajanje dodatnih uređaja na laptop radi se na dva načina, gdje je jedan vrlo jednostavan, a drugi još jednostavniji. Da biste spojili bilo koji uređaj na svoj laptop potreban Vam je adekvatan kabel. Kad je u pitanju printer, on se danas spaja najčešće preko običnog USB kabla. Ukoliko imate polovni printer ili jedan koji sa sobom nema kabel, potražite USB-USB kabel u jednom od tech dućana i riješili ste prvi problem. Kako spojiti printer na laptop i koja su dva načina spajanja? Više u nastavku teksta.

Kako spojiti printer na laptop? Moderni printeri olakšavaju taj proces.

Moderni laptopi i printeri (ovdje mislimo na one proizvedene u zadnjih 10 godina) ne zahtijevaju dodatne radnje kako bi bili spojeni. Upalite svoj laptop, koristite USB-USB kabel koji ubacite u laptop i u printer te čekajte obavijest na laptopu. Današnji laptopi prepoznaju uređaje koje spajate na njih. Vrlo vjerojatno (ovisi od laptopa do laptopa) će Vam laptop u donjem desnom kutu izbaciti obavijest kako je pronađen novi uređaj. Kliknite na tu obavijest i laptop će Vas pitati koja je Vaša radnja? Hoćete li dopustiti uređaju spajanje ili nećete. Vi ćete naravno stisnuti da hoćete i u tom trenutku laptop i printer su spojeni.

Ne postoji instalacija, programi i trosatno klikanje u ovoj akciji. Sve što trebate napraviti je doslovno spojiti printer i laptop kablom; pričekati da laptop prepozna novi uređaj, dopustiti spajanje i tu je priči kraj. Kako spojiti printer na laptop je zaista jednostavna radnja. Osim ako nemate staro računalo. Kako spojiti printer na laptop u tom slučaju?

Kako spojiti printer na laptop starije proizvodnje?

Kad su u pitanju stari laptopi odnosno printeri (a naravno da puno nas ima još uvijek takve), proces instalacije je nešto kompleksniji. No ne brinite jer ćete i dalje to obaviti relativno brzo. Stari laptopi nemaju program koji im pomogne odmah prepoznati koji uređaj ste spojili na njega. Prije nego je postojala ta tehnologija koristili smo drivere da bismo spojili uređaje na svoj laptop.

Kako spojiti printer na laptop? Driver je zapravo mali naputak Vašem laptopu da shvati o kojem se uređaju radi – driver ćete kod starih printera dobiti zajedno s printerom, a radi se o jednom malom CD-u kojeg ubacite u računalo i pokrenete ga. Tamo je instalacija vrlo intuitivna i traje tek nekoliko minuta da poklikate i potvrdite instalaciju. Nakon instalacije drivera, Vaš printer je spreman za uporabu. Kako spojiti printer na laptop danas više nije relevantno pitanje jer se to odvija pa gotovo samo od sebe, no za stare laptope i printere koristimo drivere.

Tagovi: