Kako spojiti monitor na laptop

Kako spojiti monitor na laptop

Kako spojiti monitor na laptop?

Ukoliko niste upoznati s postupkom kako spojiti monitor na laptop, onda svakako pročitajte ovaj tekst i saznajte sve o tome. Monitor na laptop možete spojiti preko video "izlaza" kojeg ima vaš laptop. Većina prijenosnih računala ima video izlaz na poleđini ili sa strane. Identificirajte koji vam kabel treba kako bi spojili monitor na vaš laptop. To može biti HDMI priključak kojeg uglavnom koriste računala s Windows sustavom. Računalni monitori obično imaju samo jedan video ulaz na raspolaganju dok TV monitori imaju nekoliko.

U svakom slučaju, većina monitora bi trebala imati barem jedan HDMI ili DisplayPort na stražnjoj strani. Ako koristite stariji monitor, morat ćete imati VGA ili DVI priključak na stražnjoj strani. Ako vaše računalo i monitor imaju barem jedan zajednički priključak (obično HDMI), možete ih spojiti kabelom koji ima identične konektore. Umetnite kabel za napajanje vašeg monitora u električnu utičnicu i pritisnite gumb za napajanje. Umetnite jedan kraj kabela u prijenosno računalo, a drugi kraj u monitor. Kada to napravite postupak kako spojiti monitor na laptop je gotov.

Kako spojiti monitor na laptop i kako prilagoditi postavke zaslona u sustavu Windows?

U prethodnom odlomku vam je objašnjeno kako spojiti monitor na laptop, dok će vam se u ovom odlomku objasniti kako prilagoditi postavke zaslona u sustavu Windows. Otvorite sliku izbornika Start u donjem lijevom dijelu zaslona. Idite na postavke. Kliknite na ikonu u obliku računala u prozoru postavki. Zatim odaberite Prikaz. Ova se kartica nalazi u lijevom bočnom oknu prozora sustava. Nakon toga idite na odjeljak. Odjeljak se nalazi na dnu stranice. Sljedeće što trebate napraviti jest proširiti okvir. Kliknite na višestruke prikaze kako bi otvorili padajući izbornik.

Odaberite opciju prikaza. S padajućeg izbornika koji se upravio otvorio odaberite jednu od dostupnih opcija. Opcija "duplicirajte ove zaslone" omogućiti će repliku sadržaja vašeg prijenosnog računala na monitoru. Opcija "proširite ove zaslone" omogućiti će proširenje zaslona na monitoru. Možete odabrati i opcije da se sadržaj prikazuje samo na monitoru ili samo na vašem prijenosnom računalu. Uz to kako spojiti monitor na laptop trebate znati i kako prilagoditi postavke zaslona kako biste mogli sav sadržaj na monitoru prilagoditi svojim potrebama.

Kako spojiti monitor na laptop i koje su prednosti toga?

Dodatni motiv za učenjem postupka kako spojiti monitor na laptop mogu vam biti prednosti koje taj postupak donosi. Prijenosna računala su mnogo više od bežičnih stolnih računala. Ispravno konfigurirano, vaše prijenosno računalo može postati moćan stroj za više zadataka s iznenađujućim mogućnostima. Jedna od prednosti povezivanja monitora na laptop je tzv. višezadaćnost. U načinu rada s podijeljenim zaslonom, možete npr. gledati film na drugom zaslonu dok tweetate o tom filmu na zaslonu prijenosnog računala. Više ne morate ići naprijed-natrag između aplikacija.

Spajanjem prijenosnog računala na monitor možete doslovno udvostručiti veličinu zaslona. Prenesite određene funkcije na drugi zaslon tako da više ne morate minimalizirati prozore ili prebacivati između dva programa. Ova je konfiguracija prikladna za mnoge scenarije, za posao (npr. ažuriranje proračunske tablice uz traženje brojeva na drugoj platformi) i slobodno vrijeme (npr. sudjelovanje u video chatu dok gledate njihovu Facebook stranicu). Jednom kada naučite kako spojiti monitor na laptop otkriti ćete novu dimenziju korištenja vašeg prijenosnog računala.


Tagovi: