Kako spojiti mobitel na tv preko wifi

Tech

Kako spojiti mobitel na tv preko wifi

Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Na kakvim televizijama to radi?

Opće je poznato da danas svoje mobitele možemo spojiti na doslovno bilo što: kompjutere, laptope, satove, televizije i još puno toga. No ukoliko ste mislili da je stvar samo do mobitela, niste u pravu jer da biste spojili svoj mobitel na televizor, potrebno je imati adekvatan mobitel, ali i adekvatnu televiziju. Pričamo o smart tehnologiji – tehnologiji koja povezuje računalnu tehnologiju i telekomunikacijsku, a rezultirala je činjenicom da je danas vrlo tanka linija između telefona i računala. U pitanju su Smartphonei – pametni telefoni koji su postali danas neizostavni dio života premda su takvi telefoni i dalje relativno skupi obzirom na svjetsku potražnju.

Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Morate imati isto tako i smartTV – televizor s ovakvim funkcijama. Pitate se kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? U ovom članku objasnit ćemo Vam što sve morate napraviti kako biste na ekranu televizora vidjeli ono što vidite i na svome mobitelu.

Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Gledanje videa putem aplikacija.

Kako biste vidjeli na TV-u ono što vidite na mobitelu, a imate smartphone i smartTV, prvi logičan korak je oba uređaja spojiti na svoj WiFi. Spajanje na WiFi je vrlo jednostavno – na mobitelu otvorite postavke konekcije, pronađite rubriku WiFi te pronađite svoju mrežu. Zatim upišite lozinku, potvrdite i to je to. Slična je stvar i s TV-om – otvorite posebno opcije koje se tiču konekcija, pronađite WiFi univerzalni simbol i povežite se na svoju mrežu. Sada imate oba uređaja spojena. Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Sad se postavlja pitanje što točno želite postići tim spajanjem.

Ako je u pitanju gledanje video sadržaja poput YouTube-a, sve što trebate napraviti je upaliti video na mobitelu, a zatim otvoriti dodatne opcije u toj aplikaciji i pronađi TV uređaj na koji se želite spojiti. Potom se Vaš video koji ste otvorili pauzira, TV ekran na tren će postati crn i uskoro će se slika učitati. Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Ako koristite aplikacija koje uglavnom imaju video sadržaj, većina njih Vam to znatno olakšava.

Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Gledanje galerija slika i općeg zaslona.

Dakle, neke aplikacija imaju ugrađenu opciju da se automatski spoje na Vašu televiziju. No kako možemo postaviti zaslon mobitela na TV? Što kada se primjerice vratimo s putovanja i cijeloj familiji želimo pokazivati slike gdje smo bili? Tada trebamo u svome mobitelu pronaći opciju koja se u većini slučajeva zove “Share Screen”. To je opcija koja radi upravo ovo što Vi želite – direktno spaja zaslon mobitela na TV. Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja? Kada su oba uređaja spojena na isti WiFi, Share Screen funkcija će ih brzo prepoznati.

Kada kliknete tu funkciju, ona će izlistati popis uređaja na koji možete projicirati zaslon s mobitela. Ukoliko je Vaš smartTV jedini takav uređaj, nećete morati puno čekati jer će se uređaj odmah pojaviti na listi. Sve što onda trebate napraviti je odabrati TV i slika će se unutar par sekundi pojaviti na TV-u. Kako spojiti mobitel na TV preko WiFi-ja, zanima Vas? Kao što vidite, ovo je vrlo jednostavno za napraviti, a to je tako najviše zato što su Vam oba uređaja spojena na isti WiFi. Share Screen je moguć i kada to nisu, no tada to nije baš tako jednostavno.

Tagovi: