Kako spojiti mobitel na radio u autu

Tech

Kako spojiti mobitel na radio u autu

Kako spojiti mobitel na radio u autu i zašto nam je to korisno?

Danas se pametni telefoni mogu spojiti doslovno na sve pa tako i na naše automobile. Uglavnom to koristimo kako bismo umjesto radija slušali ono što pustimo na mobitelu. Kako spojiti mobitel na radio u autu? Ovo ovisi vrlo puno o tome koji auto imate. Novi auti taj problem rješavaju vrlo lako, stari uz posebne uređaje. Ono što je dobro znati je da možete na gotovo svaki auto koji ima radio spojiti svoj mobitel.

U članku ćemo Vam objasniti kako to uraditi i na starom i na novom automobilu. Kako spojiti mobitel na radio u autu i zašto bismo to uopće radili? Prvenstveno, radi zabave – nekada ne želimo slušati radio i želimo si pustiti nešto s mobitela. To može biti muzika uz koju uživamo dok se vozimo prekrasnim krajolicima, ali tu se možemo i lako educirati – umjesto muzike puštamo su razna predavanje i podcaste. Ovakav model učenja sve je učestaliji kod nove generacije koja nema vremena za čitanje knjiga popodne pa se educira dok se vozi na posao.

Kako spojiti mobitel na radio u autu novije proizvodnje?

Današnji automobili uglavnom već imaju ovaj problem riješen. Pitate se kako spojiti mobitel na radio u autu koji je novijeg datuma proizvodnje? Jedna od opcija je bluetooth, poznata tehnologija za spajanje uređaja. Na Vašem radiju morate pronaći bluetooth opcije – zatim pronađete “Bluetooth setup” i aktivirate. Znajte da prije toga morate uključiti na mobitelu svoj bluetooth.

Kod android telefona to možete napraviti u par klikova – otvorite konekcijske postavke, pronađite bluetooth i jednostavno ga upalite. Onda uključite bluetooth i na autu te se spojite. Spajate se preko mobitela, ne preko radija u autu. Dakle, kad uključite bluetooth na autu, dalje upravljate svime na mobitelu, ne obrnuto! Kako spojiti mobitel na radio u autu? U par koraka imat ćete spojene uređaje i moći ćete ne samo puštati muziku i podcaste već i lakše telefonirati dok vozite. Nikako ne propagiramo vožnju i razgovaranje, no svjesni smo da je to nekada neophodno pa ako to već radite radije se spojite na radio na autu nego da držite mobitel na uhu.

Kako spojiti mobitel na radio u autu starije proizvodnje?

Naravno, nemamo svi auto star par godina i mnogi nemaju bluetooth setup na svom radiju u autu. Ukoliko imate stare automobile na koje se montiraju radio uređaji, možete kupiti novi koji ima opciju bluetootha i tako lako riješiti svoj problem. Ipak, to nije jedina solucija. Na pitanje kako spojiti mobitel na radio u autu imamo i drugo rješenje. Kupite male uređaje koje možete ubaciti u utor za paljenje cigareta koji se često nalaze u starim autima. Uređaj košta oko 60-100 kn. Taj uređaj ima radio frekvenciju koju trebate pronaći na svom radiju! Spojite svoj mobitel USB kablom na mali uređaj, a radio okrenite na frekvenciju koju ste namjestili.

Tada se na toj frekvenciji pušta ono što ide iz Vašeg mobitela koji je spojen na uređaj. Vrlo jednostavno i vrlo korisno za sve vlasnike starih automobila. Kako spojiti mobitel na radio u autu najviše ovisi o tome koje imate vozilo. Ako je vozilo novo, odradit ćete to u 5 minuta, ako je vozilo staro, opet ćete odraditi u 5 minuta, ali ćete platiti uređaj do 100 kuna. U svakom slučaju, uvijek se možete spojiti!

Tagovi: