Kako spojiti kleme

Tech

Kako spojiti kleme

Kako spojiti kleme i upaliti auto?

Nema ništa gore nego kada taman kada krećemo na neki dogovor, na posao ili u posjetu rodbini van grada pa shvatimo da nam se auto neće upaliti. Stres je još veći ukoliko ne znamo sami kako bismo riješili taj problem. Takve situacije češće su zimi, ali još češće kada noć prije izađemo iz auta i ne ugasimo svjetla. Kada se akumulator isprazni postoji jednostavno rješenje – kleme. Kako spojiti kleme i ponovo “oživjeti” svoje vozilo?

O tome pričamo u članku. Prvenstveno treba znati da će Vam trebati još jedan auto (funkcionalni) pomoću kojeg ćete svoj ponovo upaliti. Zamolite susjeda ili pozovite prijatelja u takvim situacijama. Spojite kleme na oba akumulatora te ćete u nekoliko minuta ponovo osposobiti auto. Kada na ovaj način upalite auto, svakako se provozajte s njime barem 15 minuta kako bi se akumulator dostatno napunio. Kako spojiti kleme? Korak po korak naučit ćemo Vas kako ponovo upaliti auto.

Kako spojiti kleme i na što treba paziti pri obavljaju ove radnje?

Kako spojiti kleme nije samo pitanje kako upaliti auto već i kako se zaštititi od mogućih rizika. Premda jednostavna radnja, svatko tko pali auto pomoću kablova za paljenje treba znati to raditi s dozom opreza. Pri tome prvenstveno mislimo da spajate uvijek crnu klemu na negativan pol, a crvenu na pozitivan pol. Prvo zahvatite sa štipaljkom polove na praznom akumulatoru, a zatim na funkcionalnom.

Naravno, kleme često nije izuzetno dugo stoga parkirajte drugi auto blizu svoga. Kada ste namjestili kleme, uđite u svoj auto i probajte ga upaliti. Vozač drugog auta ne mora upaliti i svoj, no ukoliko ne uspijete iz prve, drugi vozač neka upali svoj auto i izbaci ga iz brzine. Kako spojiti kleme? Crni dio na minus, crveni na plus; prvo na akumulator koji ne radi, zatim na akumulator koji radi – to je zlatno pravilo. Ukoliko niste uspjeli, provjerite jesu li štipaljke fino namještene i drže li kontakt.

Kako spojiti kleme? Vještina koju svatko može naučiti.

Kada pričamo o jednostavnim automobilskim radnjama, puno publike odmah od toga zazire. Naše mišljenje je da svatko tko je vlasnik vozila mora posjedovati ove osnovne vještine, ponajprije zato kako biste izbjegli da Vam svi planovi propadnu samo zato što Vam se auto ugasio. Kako spojiti kleme nije radnja koja zahtijeva školu ili poseban talent – zaista svatko to može napraviti i ne pogriješiti u procesu.

Ukoliko ste uspjeli nešto naučiti iz ovog kratkog članka, zadovoljni smo! Vozači se trebaju manje oslanjati na servise i usluge stručnjaka kada su u pitanju zaista bazični problemi s autom. Nemojte zaboraviti – kada upalite auto provozajte se s njime barem 15 minuta kako biste akumulator kompletno osigurali da se ponovo ne upali pri sljedećoj vožnji. Zaboravite na kašnjenja na sastanke radi ovakvih problema. Kako spojiti kleme je vrlo jednostavno, a hvala Bogu danas postoji niz izvora informacija gdje se svatko može naučiti. Ostanite sigurni na cestama i od sada ovaj problem rješavajte sami!

Tagovi: