Kako spojiti hdmi na scart

Kako spojiti hdmi na scart

Kako spojiti hdmi na scart na TV

Tržište je puno proizvoda koji omogućuju pretvaranje SCART veza u HDMI i kako spojiti hdmi na scart. Ovaj će vam post pomoći da pronađete pravi za svoje potrebe. Prvo ću pogledati što čini SCART vezu, a zatim ću zaroniti u najbolje proizvode na današnjem tržištu za svaku situaciju u kojoj ćete možda trebati pretvoriti SCART (npr. TV, retro igre, satelitski prijemnik).

Adapter SCART na HDMI uređaj je koji vam omogućuje povezivanje izvora medija koji podržava SCART na moderni televizor samo s HDMI-om. Nekada su SCART konektori bili standard, osobito u Europi. To je 21-pinski konektor koji može prenositi analogni audio i video zapis. Priključak je dizajniran 1970 -ih i bio je standardni priključak za televizore i druge uređaje sve do izuma HDMI -a. U današnje vrijeme, otkako je HDMI postao novi standard, SCART je iznimno rijedak.

SCART na HDMI adapteri osobito su korisni za osobe koje imaju stariju opremu (videorekordere, Playstation 1, Xbox i druge konzole) i kako spojiti hdmi na scart na televizor. Dakle, ako imate stariji uređaj sa SCART izlazom, a vaš televizor ima samo HDMI priključke, trebat će vam adapter SCART na HDMI. Postoji nekoliko njih za izabrati, a većina je proračunskih.

Kako spojiti hdmi na scart i kako funkcionira

Kao i kod svih vrsta pretvarača, odgovor na ovo pitanje kako spojiti hdmi na scart ovisi o tome što pokušavate povezati. Općenito, SCART adapteri dobro funkcioniraju za povezivanje retro igraćih konzola (onih s podrškom za RGB) i nekih medijskih izvora poput videorekordera koji imaju SCART ulaz, ali nemaju HDMI izlaz.

Pogledajte preporučene proizvode za svaku situaciju u kojoj biste htjeli koristiti adapter SCART na HDMI. Ako ovo čitate, vjerojatna je situacija da pokušavate spojiti uređaj sa SCART vezom na televizor koji ima HDMI ulaz. U tom slučaju trebate koristiti samo SCART na HDMI pretvarač za to kako spojiti hdmi na scart. SCART u HDMI pretvarač, pretvorite SCART signal u HDMI izlaz, povežite stari televizor ili monitor sa SCART ulaznim priključkom na novi HDTV s HDMI sučeljem. Ovaj scart kabel može se koristiti i za DVD uređaj, set-top box uređaj, DVD snimač i druge uređaje sa izlazom za scart. Odvojite jedan kraj kabela iz SCART utičnice na VHS playeru za ulaz na pretvarač, a zatim priključite kraj kabela na videorekorder prije nego što priključite izlaz priključka pretvarača u predviđenu HDMI utičnicu na televizoru.

Savjeti kako spojiti hdmi na scart

Ne trošimo puno vremena gledajući stražnji dio naših televizora, kako spojiti hdmi na scart možete tako da uložite u novu zvučnu traku ili Blu-ray uređaj i morat ćete se odvažiti na ulaze, izlaze i kratice koje krase vaše televizore manje atraktivnim strana. Većina audio i video uređaja koje kupite za televizor priključite se na HDMI priključak, ali ako vaš televizor ima samo dva HDMI ulaza, bit će pun samo sa Sky boxom i Blu-ray playerom. Nitko se ne voli naginjati nad televizor radi prebacivanja na veze kako spojiti hdmi na scart, isključujući PVR za spajanje Blu-ray playera pokušavajući očajnički ne srušiti ga. No, kad shvatite što manje poznate veze na vašem televizoru rade, možda ćete otkriti da sve možete uklopiti s ulazima koji su vam na raspolaganju.

Za prikaz kanala i snimljenih emisija s vašeg PVR -a morate ga spojiti na televizor HDMI kabelom. Ako vaš televizor ima HDMI ARC ulaz, ostavite ga slobodnim za audio uređaje, poput zvučnih traka i sustava kućnog kina, ako možete, a umjesto toga upotrijebite jedan od drugih HDMI ulaza. Obično ćete također morati spojiti antensku ili kabelsku žicu na set-top box.


Tagovi: