Kako se tetovirati kod kuće

Ljepota i zdravlje

Kako se tetovirati kod kuće

Tradicijski se to zvalo boc(k)anje, kako se tetovirati kod kuće

Nekada nije bilo ni tatoo salona, ni tatoo majstora i tradicionalno su se češće tetovirale žene nego muškarci. Zbog osmanlijskih osvajanja uglavnom su se tetovirali religiozni simboli, poput križeva, za slučaj da budu otete i odvedene u ropstvo. Tradicijski se to zvalo boc(k)anje, kako se tetovirati kod kuće, bocale su te žene same sebe ili su to činile jedna drugoj sa običnom iglom, ugljenom ili lugom ili nekim biljnim bojama (crne bobice abdovine iz roda bazge, kane ili drugih biljnih boja).

Tetoviranje u tatoo salonu je mnogima preskupo, pa istražuju razne načine kako se tetovirati kod kuće, a ima raznih načina. Na higijenu i sterilne uvjete treba paziti i u tatoo salonu, a pri tetoviranju kod kuće još i više. Važno je sterilizirati kožu na mjestu tetovaže, iglu kojom ćete raditi, a i tinta za tetoviranje mora biti u steriliziranoj posudici. Nakon tetoviranja preko prethodno ucrtanog crteža na koži, tetovažu i okolne kožu opet sterilizirajte medicinskim alkoholom.

Kako se tetovirati kod kuće, treba vam crtačka vještina, higijena, ostali pribor

Operite i obrijte dio kože na kojem ćete nacrtati svoj prvi tatoo. Kako se tetovirati kod kuće, treba vam crtačka vještina, higijena, ostali pribor, ako niste vješt crtač, izaberite što jednostavniji tatoo simbol i crtajte ga netopivim flomasterom. Dezinficirajte gotov crtež medicinskim alkoholom, a iglu na plamenu upaljača ili na plamenu svijeće. Ako ste nabavili tatoo pištolj i u njemu koristite novu, nerabljenu, sterilnu iglu, kao i novu, tek otvorenu tatoo tintu., radite u rukavicama.

Na kraju upotrijebljene igle, nepotrošenu tintu i rukavice trebate baciti, ni slučajno ih ponovo koristiti, jer je ljudska koža puna bakterija. Kako se tetovirati kod kuće, da sve zacijeli u redu, bez upala i infekcija, tako da završenu tetovažu opet dezinficirate medicinskim alkoholom, namažete kremom koja je obogaćena vitaminima Ai D, koja pospješuje zacjeljivanje i onda tetovirano mjesto pokrijete sterilnom gazom i dodatno ga zamotate zavojem. Svježu tetovažu ne smijete močiti ni prati, a ako ipak dođe do upale, javite se liječniku.

Vježbajte privremene tetovaže prije nego odlučite kako se tetovirati kod kuće

Vježbajte crteže perivim markerima sve dok ne budete sigurni da ste se izvještili. Umjesto tatoo tinte koristite pastu od kane, kristal šećera i soka od limuna, koju ćete po konturama crteža nanositi špric bočicom ili špric vrećicom kao one za ukrašavanje kolača. Nema reakcije na koži, traje tjednima, a povremeno tetovažu od kane možete osvježiti limunovim sokom i eteričnim uljima. Vježbajte privremene tetovaže prije nego odlučite kako se tetovirati kod kuće, bit ćete u trendu s generacijom.

Umjesto šećera u smjesu za ovu privremenu tetovažu možete dodati i med, a kada smjesa odstoji poklopljena, za dodatno nijansiranje možete dodati mljevenu kavu i klinčiće, malo piva i ulja od eukaliptusa. Kako se tetovirati kod kuće, bez obzira što ovo nije trajna tetovaža, boju i debljinu crta provjerite na čistom listu papira, jer ako želite potamniti smjesu, to treba učiniti prije nanošenja na kožu. Trajnu tetovažu napravite tek kada ste se privikli na privremenu i sigurni ste da je želite.

Tagovi: