Kako se spakirati za putovanje

Kako se spakirati za putovanje

Kako se spakirati za putovanje racionalno

Putovanja nekim osobama predstavlja veliki problem jer prvo ne vole mijenjati mjesto, a drugo ne znaju kako se spakirati za putovanje racionalno. Nekim osobama koje vole putovati i često putuju najnormalnije je u kofer potrpati najosnovnije stvari koje će im na putovanju trebati jer već imaju dosta iskustva pa točno znaju da pet para cipela za par dana su apsolutno nepotrebne.

Oni koji često putuju poslom ili privatno znaju da će u odredišnom mjestu zasigurno nešto i kupiti, suvenir ili poklone za obitelj pa u koferu ostave mjesta i za povratak. Trik sa rolanjem odjeće je način kako se spakirati za putovanje i da u koferu bude više mjesta nego da složite odjeću jedno na drugo. Ujedno pratite vremensku prognozu mjesta gdje putujete i sukladno prognozi ponesite odjeću koja će vam doista trebati.

Savjet trilogije je vrlo dobar savjet ako idete na par dana, do tjedan dana, uzmite tri majce, tri para donjeg rublja, tri para čarapa, te jedne rezervne hlače i evnetualno rezervne cipele za slučaj da vam one na nogama promoče, no uvijek možete i kupiti cipele u slučaju kakve nezgode.

Kako se spakirati za putovanje avionom

Kada putujete avionom svakako ste ograničeni s prtljagom, naročito ako želite kofer unijeti sa sobom u kabinski dio jer tada možete ponijeti kofer određenih dimenzija i maksimalno težak 8 kilograma. U takav kofer ćete zasigurno moći staviti jako malo stvari pa ćete morati dobro razmisliti kako se spakirati za putovanje i kako kombinirati odjevne predmete koje ćete ponijeti u malom koferu.

No, ako ne možete svoje stvari staviti u mali kofer, onda ćete se odlučiti za veći kofer ili torbu koja će ići u donji dio aviona kao vaša popratna prtljaga koju ćete pokupiti nakon što avion sleti na odredište na mjestu za podizanje prtljage u zračnoj luci. Međutim, i kod ove prtljage nećete moći nositi sa sobom neograničene količine odjeće i obuće jer i kod ove je prtljage težina ograničena koja je uključena u cijenu avionske karte, a sve dodatno ćete morati platiti. Računajte da cijena dodatne prtljage nije mala upravo zato da ljudi koji putuju ne prenatrpaju prtljagu.

Jedan od načina kako se spakirati za putovanje avionom je da napravite prvo popis, pa križate s popisa sve što vam nije potrebno, pa nakon toga križate sve što vam nije neophodno i vidjet ćete koliko zapravo malo stvari vamje dioista potrebno i iznenadit ćete se.

Kako se spakirati za putovanje kad putujete svojim autom

Mislite ako na put idete svojim autom da možete bez brige ponijeti sa sobom sve iz ormara ili barem pola ormara. Jeste to već pokušali i shvatili da je vaš automobil premali za vaš ormar stvari? Velika većina nas je to pokušala barem jednom, neki su i uspjeli ponijeti većinu stvari iz ormara, ali na putovanju nisu pola stvari koristili, no dobro su se namučili dok su torbe i kofere izmijeli iz auta.

Nema puno mudrosti kako se spakirati za putovanje kad putujete svojim autom, trebate biti racionalni kao i kad putujete autobusom, avionom, brodom, sa prijateljima u njihovom autu. Znači ovisno koliko osoba se vozi sa vama u autu računajte da će svatko uzeti po jedan kofer i dodatnu torbu, pa ako vas je pet to je već deset torbi i kofera. Osim ako nemate kombi ili prostor za krovnu prtljagu teško će vas pet sa svojom prtljagom bilo gdje krenuti.

Dogovorite se sa obitelji i prijateljima sa kojima putujete autom kako se spakirati za putovanje da svi stanete, ali i da vaša prtljaga stane u automobil s vama.


Tagovi: