Kako se sam ošišati

Kako se sam ošišati

Šišanje je posao za profesionalce ali možete i sami

Sedamdesetih godina je bilo iz nužde, potrebe ili hira vrlo trendi šišati se kod kuće, a epidemija korone je taj trend opet izvukla na svjetlo dana. Možda vaše prvo šišanje kod kuće ne ispadne savršeno, ali kaže se da vježba čini majstora, a i uštedjet ćete novac od frizera. Isto tako se kaže da bez alata nema zanata, pa prvo pripremite ogledalo, uz veliko ogledalo će vam trebati i ručno ogledalo, oštre škare, dobar češalj.

Za kućno šišanje ćete trebati i trimer i mašinicu za podbrijavanje ako se šišate kratko. Mašinice su divne spravice jer imaju gomilu nastavaka za podešavanje dužine kose koju želite odrezati, odnosno ostaviti na glavi. Obzirom da mnogi muškarci nose vrlo kratke frizure ili čak briju glavu, mnogi se sami šišaju kod kuće, ali sve češće i žene same sebi režu vrhove, prorjeđuju pregustu kosu, skraćuju i ravnaju šiške, što je lakši posao ako je kosa dugačka i samo želite ukloniti oštećene i raspucale vrhove.

Samostalno šišanje duge kose

Duga kosa je ukras na ženi kada je njegovana i održavana, pojačava žensku senzualnost i seksepil i muškarce magnetski privlači. Samostalno šišanje duge kose nije previše zahtjevno ako samo uklanjate oštećene vrhove. Začešljajte svu kosu prema naprijed preko lica i sloj po sloj režite vrhove bit će vam lakše ako je navlažite vodom iz špric kantice. Drugi način je da podijelite kosu na dva dijela, nagnite glavu na jednu, pa na drugu stranu i podrežite vrhove.

Za samostalno šišanje trebate obje ruke, u jednoj držite škare dok drugom među prstima pridržavate pramenove kose koje podrezujete. Nikada ne zahvaćajte predebele pramenove da ne napravite zupčastu liniju podrezivanja. Ako želite bolje vidjeti što radite, možete svezati dugu kosu u rep iznad čela i opet pramen po pramen podrezujete oštećene vrhove. Iako je ovo najpregledniji način i možete šišati i suhu kosu, uvijek ju je bolje navlažiti, pogotovo ako nemate ravnu kosu kod koje skoro da i ne možete pogriješiti.

Kako vam dvije gumice olakšavaju šišanje

Šišati sami svoju kosu možete iz već opisanog visokog repa, ali i iz niskog repa. Naučite kako vam dvije gumice olakšavaju šišanje kose iz repa i nećete morati svaki čas trčati u frizerski salon. Svežite kosu u niski rep uz vrat prvom gumicom, istegnite ga i izravnajte te drugu gumicu postavite na dužinu koju želite odrezati, šišate do donje gumice, isto možete učiniti i sa visokim repom, vrhove režete do gornje gumice, eventualne neravnine lako popravite.

Šišanje šiški bi trebalo biti jednostavno, pogotovo ako i inače nosite šiške, jednostavno pri rezanju slijedite liniju već postojećih šiški. Radite polako, bez žurbe i nervoze i pazite da se ne ozlijedite jer su šiške blizu očiju. Šiške će ispasti ravnije ako ih podrezujete navlažene. Bolje je dvaput skraćivati nego jedanput previše odrezati. Kovrčava kosa može biti problem početnicima u samošišanju, neki savjetuju obavezno vlaženje baš zbog kovrča, drugi sugeriraju šišati suhu kosu, možda navlažena i ispružena ipak ispadne urednije ošišana.


Tagovi: