Kako se riješiti strija kod muškaraca i žena

Ljepota i zdravlje

Kako se riješiti strija

Što stvara strije i kako se riješiti strija

Sve vi koji želite znati kako se riješiti strija kod muškaraca i žena trebali bi znati što su to uopće strije. Strije su vrsta ožiljka koji se razvija kada se naša koža brzo rastegne ili smanji. Nagla promjena uzrokuje pucanje kolagena i elastina, koji podržavaju našu kožu. Kako koža zacjeljuje, mogu se pojaviti strije. Ne razvijaju svi te uske trake na koži. Čini se da fluktuirajuća razina hormona igra važnu ulogu.

Također možete imati veći rizik ako ljudi u vašoj obitelji imaju strije. Ako razvijete strije, najvjerojatnije ćete to učiniti u sljedećim razdobljima: naglog rasta koji se događa u pubertetu, trudnoće, brzog gubitka ili povećanja tjelesne težine, treninga s utezima kada imate brzi rast mišića. Primjena kortikosteroida na kožu duže vrijeme također može uzrokovati strije. Ako imate Cushingovu bolest ili Marfanov sindrom, možda ćete dobiti strije.

Kad se strije prvi put pojave, obično su crvene, ljubičaste, ružičaste, crvenkastosmeđe ili tamnosmeđe, ovisno o boji kože. S vremenom boja blijedi i uske trake tonu ispod vaše kože. Pređete li prstom preko zrelih strija, često osjećate blagu udubinu. Nadamo se da smo pomogli da naučite kako se riješiti strija.

Kako se riješiti strija samostalno

Pročitajte ovaj tekst i saznajte kako se riješiti strija kod muškaraca i žena samostalno. Kao i svaki ožiljak, strije su trajne, ali liječenje ih može učiniti manje uočljivim. Liječenje također može pomoći u ublažavanju svrbeža. Ako ste trudni ili dojite, obratite se svom liječniku prije liječenja strija. Neki proizvodi sadrže sastojke, poput retinola, koji mogu naštetiti vašoj bebi.

Važno je shvatiti da niti jedan tretman ne djeluje na sve. Evo što su istraživači otkrili o mnogim tretmanima za strije. Istraživači su proučavali mnoge kreme, losione i gelove koji se prodaju za liječenje strija. Iako se čini da niti jedan proizvod ne pomaže cijelo vrijeme, a čini se da neki uopće ne pomažu, istraživači su otkrili neke korisne trikove.

Ako želite isprobati neku od ovih krema, losiona ili gelova za ublažavanje strija, svakako koristite proizvod na ranim strijama. Čini se da tretman ima mali učinak na zrele strije. Umasirajte proizvod u strije. Nanosite proizvod svaki dan tjednima. Potrebno je nekoliko tjedana da se pojave. Kao što vidite to kako se riješiti strija samostalno iziskuje od vas mnogo truda.

Kako se riješiti strija uz pomoć dermatologa

Pročitajte ovo poglavlje i saznajte kako se riješiti strija uz pomoć dermatologa. Dermatolozi koriste sljedeće postupke kako bi strije učinili manje uočljivima, ali niti oni ne mogu sasvim ukloniti strije. Metode koje dermatolozi koriste su: kemijski piling, laserska terapija, mikrodermoabrazija, radijska frekvencija i ultrazvuk.

Kako bi vam osigurao najbolje rezultate, vaš dermatolog može koristiti više metoda. Na primjer, vaš dermatolog vas može liječiti metodom kemijskog pilinga i metodom mikrodermoabrazija. Kod svih metoda moguće su nuspojave. U vještim rukama licenciranog dermatologa, nuspojave su obično male i privremene. Uobičajeno je da nakon zahvata postoji crvenilo i oteklina. Crvenilo i oteklina nestaju za nekoliko sati ili dana.

Dermatolog vam može reći koja bi metoda bila najprikladnija za vas, s obzirom na vaše zdravlje, dob i koliko dugo imate strije. Preporuča vam se da prije svega sami probate ublažiti strije i ako ne uspijete da tek onda potražite pomoć dermatologa. No, sada kada znate kako se riješiti strija samostalno i uz pomoć dermatologa, na vama je da odaberete način na koji ćete to napraviti.
Tagovi: