Kako se prestati svađati u vezi

Ljubav i veze

Kako se prestati svađati u vezi

Kako se prestati svađati u vezi i kako uopće nastaju svađe

U ljudskoj prirodi je druženje i stvaranje veza, prijateljskih, poslovnih i drugih veza jedni sa drugima. Jednostavno rečeno ljudi su društvena bića i kroz cijeli život se nalaze u nekoj vrsti odnosa i interakcije sa okolinom i drugim ljudima. Svi odnosi imaju svoje uspone i padove, bolje i lošije periode. Tako je i u ljubavnim vezama. Nemoguće je postići da veza bude ravna crta, tj. da vam cijelo vrijeme cvjetaju ruže. Svaki dan donosi neke nove izazove pred pojedinca i određeni utjecaji sa strane mogu narušiti njegovo raspoloženje i energiju toga dana. Posebno neka nakupljena loša energija mora izaći van, morate se riješiti nervoze. To se često prelama na bliskim osobama i njima se najlakše otvaramo pa i kada je u pitanju loša energija i svađa. Naravno i konflikt sa osobom u vezi u pravilu izazove svađu. U tom trenutku treba se znati kontrolirati i kako se prestati svađati u vezi. Nekoliko je opcija kako se prestati svađati u vezi, a najviše vam može pomoći rad na sebi i komunikacija sa partnerom kada ste u mirnijoj fazi.

Kako se prestati svađati u vezi ako nemate osobit problem sa partnerom

Ako se često svađate i ne znate kako se prestati svađati u vezi, a nemate osobit razlog za svađu evo nekoliko prijedloga. Prvo morate detektirati iskru koja je pokrenula svađu da bi znali kako se prestati svađati u vezi. U ovom ćemo slučaju pretpostaviti da nemate problem sa partnerom, već je problem u vama. Dakle ako je problem u vama a partner je tu samo neko tko upija vašu lošu energiju i neraspoloženje, tada ćete morati pogledati dublje u sebe da bi riješili problem. Treba reći da ako pripremate terena za eventualni prekid, pa forsirate nervozu u vezi, tada je bolje i poštenije direktno prekinuti vezu. Stalnim svađama narušit ćete i eventualni budući prijateljski odnos sa tom osobom. Ako partnera volite i nemate problem sa njim, tada rezimirajte svoj dan i kako ste ga proveli. Da li vas je nešto izbacilo iz takta, što vam smeta i sa čim niste zadovoljni. Lošu volju koja nastane na poslu, ne donosite doma, već sve što imate riješite tamo gdje je i nastalo. Ako niste zadovoljni nekim svojim potezima i odlukama u životu, životnim stilom itd., problem ćete morati sami riješiti. Umjesto da sa partnerom dijelite nervozu i vlastitu frustraciju, uključite ga u svoj problem na način da vam pomogne u rješavanju. Uzmite si pauzu od obaveze, otiđite na romantični vikend i pomozite sebi i partneru izgraditi bolji odnos.

Kako se prestati svađati u vezi ako je uzrok problema odnos sa partnerom

Sasvim drugačija situacija je kako se prestati svađati u vezi ako je uzrok problema odnos sa partnerom. Ovdje ćemo izdvojiti dvije kategorije. Nije jednaka situacija da li živite sa partnerom ili ste još uvijek kod svojih roditelja i živite odvojeno. Samim time jednako neće biti ni kako se prestati svađati u vezi. Ako živite sa partnerom, svađa se nalazi iza svakog ugla. To bi značilo da će svatko pojedinačno tražiti svoje unutar istog prostora, što često dovede do svađe. Zbog toga je jasno da ako želite suživot sa partnerom i da bude kvalitetan, jednostavno ćete se morati pomiriti sa kompromisom. Kompromis je jedino što će dugoročno dovesti do mira i poštovanja. Ako sa partnerom živite odvojeno, a posebno ako ste mladi, onda su problemi koji dovode do svađe uglavnom vezani za mladenačku ljubomoru i sl. Ovaj period morate “preživjeti” i definitivno raditi na svom samopouzdanju. Što vam je veće samopouzdanje manje ćete druge smatrati prijetnjom, pa ćete biti mirniji u vezi. A kao par svakako morate raditi na povjerenju, pa će ljubomora, barem nerealna koja dovodi do svađa, prestati.

Tagovi: