Kako se otrijezniti

Kako se otrijezniti

Kako se otrijezniti i zašto dolazi do mamurluka?

Izlasci u često slučajeva rezultiraju i pokojom čašicom više, a posljedice su vidljive sljedećeg dana u obliku glavobolje, drhtavice, bolova u mišićima, mučnini, osjećaju slabosti. Mamurluk se najčešće opisuje kao skupina raznih nuspojava koje nastaju radi pretjerane konzumacije alkoholnih pića. Pojavljuje se dan nakon pijanstva i može trajati i do 24 sata. Kako se otrijezniti je svakako pitanje koje bi si trebali postaviti prije nastupanja mamurluka. Da li se sam mamurluk može spriječiti?

Ukoliko planirate piti u većim količinama, tada je poželjno da pojedete obilan obrok prije konzumacije alkohola. Za vrijeme ispijanja također je poželjno da nešto grickate i povremeno popijete vodu. Ispijanje alkohola može veoma brzo uzrokovati dehidraciju i glavobolju, stoga se preporučuje da nakon svake čaše alkohola popijete i čašu vode. Zapamtite da ne postoji ništa što možete učiniti kako bi smanjili alkohol u krvi, no postoje razne stvari koje vam mogu pomoći u što lakšem trežnjenju dan nakon. Kako se otrijezniti?

Kako se otrijezniti i izbjeći mamurluk?

Ako ste svjesno pretjerali s alkoholom, tada ste sigurno svjesni da vas dan nakon čeka triježnjenje i moguć mamurluk. Kako se otrijezniti i izbjeći mamurluk? Evo nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći u procesu triježnjenja: Dobro se naspavajte - Dobar san oporavit će tijelo i ukloniti osjećaj umora dan nakon. Spavanje i odmor ubrzavaju proces oporavka. Pijte dovoljno tekućine - Alkohol će kod mnogih izazvati mučninu, povraćanje ili proljev. Sve navedeno uklanja vodu iz organizma, stoga je potrebno ispijati dovoljno vode, čaja ili pića s elektrolitima.

Dobra hrana - Hrana koja je bogata B vitaminima i cinkom može pomoći u rješavanju simptoma mamurluka. Općenito, hrana koja je nutritivno bogata može poboljšati oporavak organizma. Pojedite voćku - Voće sadrži fruktozu koja pomaže tijelu da razgradi alkohol. Posebno pomažu voćke koje su bogate vitaminom C koji će neutralizirati osjećaj mučnine. Pažljiva konzumacija lijekova - Neki od nas će dan nakon posezati za raznim tabletama protiv bolova i mučnine, no potreban je oprez. Uzimanje tableta na prazan želudac i unošenje u organizam pun alkohola može napraviti više štete nego koristi. Kako se otrijezniti i izbjeći mamurluk? Najbolje je da odgovorno pijete i da vodite brigu o redovitoj hidratizaciji.

Kako se otrijezniti i riješiti mamurluka?

Možda i znate kako se otrijezniti, ali kako se riješiti dosadnog mamurluka koji utječe na vaše svakodnevno funkcioniranje? Kada se ustanete iz kreveta poželjno je da prvo popijete čašu vode, a zatim si napravite kavu. Kofein će vam pomoći da stanete na noge i da se osjećate budnijima, no on nikako ne razbija alkohol u organizmu. Možete otići i pod hladan tuš koji će vam pomoći u snižavanju koncentracije alkohola u krvi, no ako se osjećate slabima bolje je izbjeći.

Važno je da dan nakon alkohola pojedete kvalitetan doručak koji će vas podići i da popijete voćni sok koji će vam pomoći u metaboliziranju alkohola. Najbolji način za kako se otrijezniti je i tjelovježba. Vježbane može probuditi tijelo i pomoći u bržem metaboliziranju alkohola. Neki ljudi čak i tvrde da im aktivan ugljen pomaže kod simptoma mamurluka, iako nema znanstvenih dokaza. Najvažniji korak u triježnjenju je svakako dobar i kvalitetan san kao i odmor. Uz to prakticirajte gore navedene savjete i trebali bi biti kao novi.


Tagovi: