Kako se ispričati curi ili dečku

Ljubav i veze

Kako se ispričati curi ili dečku

Kako se ispričati curi ili dečku i iskupiti se

Nema ništa frustrirajuće nego kad netko odbije preuzeti odgovornost za svoja ponašanja i postupke, posebno kada su ta ponašanja i postupci nanijeli štetu. Često smo toliko voljni previdjeti i oprostiti pogrešku u prosudbi ili prijestup, ali skloniji smo tome čvrsto se držati kad je osoba koja je nanijela štetu odbije posjedovati. Posjedovanje i brza isprika mogu mnogo brže riješiti probleme u odnosima. Kako se ispričati curi ili dečku? Dakle, umjesto da optužujete, opravdavate se, branite se, ignorirate ili pretpostavljate da drugoj osobi nije potrebno objašnjenje ili isprika, preuzmite odgovornost za ulogu koju ste odigrali (bila ona namjerna ili nenamjerna) i posjedujte je. Kajanje je “duboko žaljenje ili krivnja za počinjeno zlo. ” Empatija je “sposobnost razumijevanja i dijeljenja osjećaja drugoga”. Restitucija je “vraćanje nečega izgubljenog ili ukradenog pravom vlasniku”. Kada je riječ o popravljanju velike greške, ova tri stanja lijepo funkcioniraju i postavljaju temelj za oproštenje. Sada se ponekad radnja ne može popraviti. No, u tim slučajevima možete li nešto učiniti da pokažete svoju spremnost da ispravite zlo? Kad se koriste zajedno, evo kako bi ovo troje moglo zvučati kao isprika: “Tako mi je užasno žao (grižnja savjesti). Razumijem zašto biste se uzrujali. Shvaćam i bio bih uzrujan i povrijeđen ako biste to učinili meni (empatija). Što mogu učiniti da ti to nadoknadim? Tako ćete najbolje naći način kako se ispričati curi ili dečku.

Kako se ispričati curi ili dečku i naučiti iz toga nešto

Naše akcije proizlaze iz naše trenutne razine svjesnosti. Ako tražite način kako se ispričati curi ili dečku, to mnogo govori o vama. Kad dolazimo iz mjesta straha i nedostatka, to će predstavljati naši postupci. Kad smo na mjestu ljubavi i obilja, i naši postupci će to predstavljati. Velika zeznuća najvjerojatnije dolaze iz mjesta straha i nedostatka. Ako dolazi iz ljubavi i obilja, bilo je sasvim sigurno nenamjerno. U oba slučaja naučite iz toga kako biste bili sigurni da to nećete ponoviti. Jeste li glumili bez razmišljanja? Ne uzimate u obzir posljedice ili potrebe vašeg partnera? Jesu li vas vaši napuhan ego ili ponos natjerali na nešto zbog čega sada žalite? Naučite iz toga i primijenite jednostavno pravilo poput: “Želim li da mi se to učini? ” Ako je odgovor “da”, učinite to, a ako je odgovor “ne”, nemojte. Jednom kada preuzmete odgovornost za svoje postupke i ponašanje, komunicirate na način na koji će osoba koju ste povrijedili razumjeti, pokajati se, empatizirati, ponuditi povrat i naučiti iz toga, postoji još nekoliko stvari koje možete učiniti. Za opraštanje je potrebno vrijeme, uz stalni napor da se popravi nanesena šteta, zato imajte strpljenja. Što je veći zavrtanj, to može potrajati dulje jer se osoba koju ste povrijedili možda odmaže od šoka, boli ili tjeskobe koju ste prouzročili i mora pronaći nove temelje dok se prilagođava onome što je upravo doživjela vašim postupcima. Ovaj se proces sada odnosi na njih – dok uče kakvu su ulogu možda igrali, koje promjene trebaju napraviti da bi se ponovno osjećali cijenjenima, sigurnima i sigurnima. Iako to rade i liječe, mijenjaju se i rastu kao rezultat onoga što su upravo prošli, sada je vrijeme i za rad na samoopraštanju. Svakako, možete osjećati krivnju i sram zbog boli koju ste prouzročili, ali to ne pomaže kod toga kako se ispričati curi ili dečku i da to bude efektivno. Naučiti kako sebi oprostiti može biti ozbiljan izazov. Ali, opraštanje sebi omogućuje vam da ono što ste naučili postanete probuđenija i prosvijetljenija verzija sebe – a svoju novu svijest možete upotrijebiti ne samo da se neće ponoviti.

Kako se ispričati curi ili dečku iskreno i srčano

Kako se ispričati curi ili dečku uključuje više od pukog izgovaranja “Žao mi je”. Ne krivite supružnika zbog vašeg ponašanja. Preuzmi odgovornost za štetne stvari koje si rekao i učinio. Izrazite zahvalnost na strpljenju vašeg partnera. Biti lažan najgori je način da se oprostite! Ako pišete bilješku kako se ispričati curi ili dečku iskreno i srčano, unesite malo misli u svoje materijale za pisanje. Ne iznosite tablicu rezultata prošlih povreda i emocionalnih prijestupa. Otpustite svoja očekivanja kako će vaš supružnik reagirati kad kažete da vam je žao. Možda će mu trebati vremena da dopusti da vaša isprika utone, a oproštaj možda neće biti odobren odmah. Bez obzira na to kako svom supružniku kažete da vam je žao, na njih će ovisiti kako će reagirati. Pronađite način da svom partneru – riječima i postupcima – pokažete da ste poduzeli iskrene korake kako više ne biste zabrljali. Pogriješiti je dio ljudskog bića. Ali ponekad pogreške koje radimo mogu naštetiti ili uvrijediti ljude koje volimo. I da bismo to nadoknadili, molimo za oprost, ali to nije uvijek jednostavno kao izgovaranje riječi. Potrebna je jaka osoba koja će reći da joj je žao, a puno jača da oprosti. Traženje oprosta jedna je od najtežih stvari jer kad se ispričamo, također progutamo svoj ego i prihvaćamo pogreške koje smo učinili. Ali ponekad se ispričamo ne zato što smo krivi, već zato što naša veza znači puno više.

Tagovi: