Kako se igra airsoft

Kako se igra airsoft

Kako se igra airsoft i što je airsoft?

Airsoft se danas smatra svojevrsnim sportom. Nastao je u Japanu te Hong Kongu nakon što su tamošnji zakoni zabranili jednostavno dobivanje pravog oružje. Airsoft će se proširiti po brojnim zemljama svijeta, a svoji boom doživljava u SAD-u gdje je uz Paintball dobio titulu timske igre. Kako se igra airsoft? Riječ je o svojevrsnoj ratnoj igri koja se odvija između dvije ekipe. Iako su airsoft i paintball prilično slične igre, razlikuju se prema municiji. Airsoft koristi bezbojne kuglice, dok paintball koristi razne boje.

Osim navedene razlike, airsoft puške su dosta teže, streljivo je pozicionirano u magazinu, nema vidljivih vanjskih boca s plinom. Sve ovo doprinosi realnosti oružja. Puške za airsoft su preciznije od onih za paintball i imaju veći domet. Kako se igra airsoft? Prije igranja ove igre, potrebno je biti upoznat s osnovama. Osim toga, potrebna vam je puška, meci, baterije, streljivo, zaštitne naočale, zaštitna odjeća. Sva navedena oprema može se pronaći u specijaliziranim trgovinama za airsoft ili paintball.

Kako se igra airsoft i što je sve potrebno za airsoft?

Kakve su puške koje se koriste u airsoftu? Puške su replike pravih, što znači da možete dobiti repliku prave puške i osjetiti njenu težinu. Jedina je razlika u streljivu. Airsoft puške pucaju plastične kuglice umjesto pravih metaka. Svaka kuglica ima svoju određenu težinu. Najčešće se koriste kuglice od 0.23,0.25 i 0.27 g. Kuglice se zovu BB. Postavlja se pitanje da li su ovo zračne puške? I da i ne. Puške se mogu podijeliti na AEG, Bolt Sniper i Sniper. AEG ili Automatic electric gun je najraširenija replika, baterija se pokreće uz pomoć električnog motora koji izbacuje kuglicu.

Domet je do 30 m. Springer su airsoft replike gdje se opruge ručno natežu prije samog pucanja. Domet je do 45 metara, a bolt snipeta do 60 m. Kako se igra airsoft? Ako niste od puški, tada možete potražiti i airsoft pištolje. Pištolji se dijele na: GBB - Glas blow black i daje trzanj kada se napravi pucanj, puni se posebnim plinom. EAP - Electric automatic pištolj koji nema osjećaj trzaja. NBB - None blow black, slično GBB-u ali se zatvarač fiksira nakon pucanja. Kako se igra airsoft i što je sve potrebno za airsoft? Osim oružja, potrebna vam je i zaštitna odjeća kako na pogođenom mjestu ne bi nastala modrica ili ozljeda.

Kako se igra airsoft i koja su pravila igre?

Airsoft se igra prema tipu borbe. Postoje dvije osnovne podijele kada je riječ o vrsti borbe. Mil-sim ili Military Simulation stavlja naglasak na realnost same borbe/igre. Skuplja se više igrača na većem terenu. Ovdje se izražava uvježbanost pojedinaca i ekipe. Ovo je vjerojatno najbliže realnoj igri rata bez mogućnosti žrtava ili ozbilje ozljede. Suprotno navedenome, postoji i Arkadni stil. Arkadni stil - Stavlja naglasak na pucanje. Ovaj stil igre je za manje igrača i manje terene. Kako se igra airsoft?

Navedeno su osnovne podijele igre, iako postoje brojne varijacije. Kako se igra airsoft i koja su pravila igre? Pravila će ovisiti o samom organizatoru. Ona se najčešće postavljaju prije igre ili dan do sva prije. Neka pravila igre su zajednička, a neka određuju sami igrači ili timovi. Najvažnije je pravilo da kada je osoba pogođena da glasno vikne "Pogođen" i da se s podignutom rukom makne s terena. Važna pravila su: Obavezno nošenje naočala i poštivanje igrača. Ova igra često može biti nepoštena, mnogi će obrisati trag kuglice i nastaviti dalje.


Tagovi: