Kako se dobro ljubiti – Ljubite najbolje

Ljubav i veze

Kako se dobro ljubiti - Ljubite najbolje

Pravila za ljubljenje kojih se uvijek treba držati

Poput svega u životu, ljubljenje se uči. Svaka osoba imat će drugačiju tehniku i pristup, no što je zapravo pravilno? Za početak, potrebno je pustiti vašu tehniku sa strane i pozabaviti se time što vaš partner zapravo voli. Mnogi se zaletavaju s filmskim scenarijima gdje postoji puno okretanja glavom, uzdisanja, zabadanje jezika. Pretjerano pokazivanje “znanja” može ispasti smiješno, ali i neugodno. Na što je potrebno obratiti pozornost?

Dobro i pravilno ljubljenje sastoji se od koordiniranih pokreta usana, jezika i vrata. Poljubac započinje na usnama, zatim se dodaje jezik, i na kraju se pomiče vrat. Kvalitetno izveden poljubac može: Smanjiti kolesterol osoba, osloboditi adrenalin, pridonijeti ispuštanju sretnih kemikalija poput dopamina, proširiti zjenice, ispuniti tijelo feromonima. Iako će mnogi misliti kako se dobro ljube, istina je suprotna. Pogreške su normalne i one se mogu ispraviti. Kako bi saznali da li su vaši poljupci dobri ili ne, potrebno je zatražiti mišljenje partnera ili simpatije.

Pripreme za pravilno ljubljenje

Pripreme su uvijek dobrodošle. Kako izgledaju pripreme za dobro ljubljenje? Krenimo od osnova. Dobar zadah – I najbolji poljubac može se pokvariti ako se osjeti loš zadah. Uvijek vodite brigu o tome da vam je zadah svjež i privlačan. Krenite polako, zatim navalite – Prvi poljubac uvijek dovodi u iskušenje. Prije koraka dalje pogledajte reakciju druge osobe i reagirajte sukladno tome. Ako je reakcija pozitivna, tada poljubac pretvorite u strastveno ljubljenje.

Usne/jezik pravilo – Prije poljupca vaše usne bi trebale biti opuštene, blago otvorene prije naslanjanja na druge usne. Jezikom prvo dodirnite usne partnera ili simpatije kako bi vidjeli reakciju. Ako dobijete osmijeh ili isti pokret, tada možete nastaviti s jezikom koji bi trebao biti opušten ali i dinamičan u pokretima. Morate disati – Tijekom razmjene poljubaca mnogi zaborave na disanje, što može dovesti do neugodnog hvatanja za zrak. Kako bi izbjegli navedeno dišite kroz nos dok se ljubite.

Davanje i primanje – Poljupci bi trebali biti poput plesa s drugom osobom, oni bi trebali pratiti pokrete, ritam, raspoloženje. Vodite brigu o tome da razvijete prirodan ritam gdje je davanje i primanje u jednakom omjeru. Slina u granicama – Nemojte nikada utapati partnera ili simpatiju u slini, već kontrolirajte višak sline. Slinu u početku koristite samo za vlaženje jezika i usana. Nježno grickanje- Blago grickanje usana može biti uzbudljivo, a upravo to uzbuđenje može dovesti do vatrenijeg izmjenjivanja poljubaca.

Zašto je ljubljenje važno?

Smatra se kako poljupcima testiramo da li nam je netko privlačan ili ne. Dolazi do razmjene mirisa i dodira, što može potaknuti žudnju ili odbojnost. Određena istraživanja pokazuju da nam poljubac može ukazati partnerovu predanost, kao i genetsku kompatibilnost. Ljubljenje je prva intima koju ostvarujemo s partnerom ili simpatijom, i upravo zato je ono važno. Što je potrebno izbjegavati ako želimo ostvariti intimu preko poljupca? Agresivan početak za kojeg se često misli da je uzbudljiv. Forsiranje strastvenog poljupca može napraviti više štete nego koristi, osobito ako osoba ne zna što radi.

Nikada nemojte na silu dolaziti do poljupca, već gledajte govor tijela osobe i reagirajte sukladno signalima. Sakrivanje jezika isto tako nije dobra stvar. Iako je poželjno da se jezik koristi samo onda kada druga strana pristane na to ili i sama potakne takav poljubac, ljubljenje bez jezika često je znak nesposobnosti. Jezik se mora umjereno koristiti, i uvijek se treba pogoditi trenutak. Istina je da možemo pronaći bezbroj savjeta i načina kako poboljšati izvedbu ljubljenja, no najvažnije je gledati i slušati želje druge osobe. Kada spojite svoje tehnike sa željama partnera ili simpatije, tada ćete dobiti najbolje poljupce.

Tagovi: