Kako sašiti haljinu

Kako sašiti haljinu

Kako postati sama svoja stilistica, kako sašiti haljinu

Mnoge djevojčice uživaju oblačeći svoje lutkice dok odrastaju i šivajući maštovite kombinacije za njih. Takve djevojčice u odrasloj dobi često postanu dizajnerice odjeće, no svaka žena može izgraditi svoj stil odijevanja svojim rukama. Kako postati sama svoja stilistica, kako sašiti haljinu s dizajnerskim, vlastitim potpisom. Bilo da ste prirodno daroviti ili ćete rasparati starinsku, maminu ili bakinu haljinu i po njoj, komadićem sapuna iscrtati kroj svoje prve haljine, kad ju sašijete bit ćete ponosni na sebe.

Ne želite nositi jeftinu konfekciju, nemate novca za dizajnerske haljine, a želite biti odjeveni na poseban način, naučite kako sašiti haljinu. Važno za početnice u šivanju, neki ženski časopisi za modu objavljuju i krojeve, to je jedan način. Krojeve možete naručiti i online kod majstora za konstrukciju odjeće, u radionicama koje održavaju tečajeve krojenja i šivanja, pa čak i u nekim trgovinama koje prodaju šivaće stroje ili šivaći pribor. Kada imate dobar kroj, sve ostalo je lako.

Lijepa haljina će istaknuti ženstvenost, zato vrijedi naučiti kako sašiti haljinu

Ako pratite aktualnu modu, mnogo puta ćete poželjeti nešto što si možda ne možete priuštiti. Ako imate živu maštu nećete kopirati viđeno, dodat ćete preinake po svojim zamislima i tako dobiti unikatnu haljinu. Lijepa haljina će istaknuti ženstvenost, zato vrijedi naučiti kako sašiti haljinu, jer unaprijed znate što kod sebe želite prikriti, a što naglasiti. U lijepoj haljini ćete koračati samouvjereno i zavodljivo, ponosna na sebe, jer će mnoge žene poželjeti kopirati vas i vaše lijepe zamisli.

Nabavite dobre i precizne krojeve, kupite kvalitetan materijal, nacrtajte svoju zamišljenu haljinu sa svim detaljima i ukrasima i neka avantura kako sašiti haljinu započne. Šivanje odjeće je kao pravljenje kolača, ne možete ništa upropastiti, a da to nije moguće popraviti. Možda prvi put ne ispadne baš kako ste željeli, možda čak ispadne bolje. Uz dobar i precizan kroj sve ostale greške se daju popraviti i prikriti dodatnim detaljima, uostalom, na pogreškama se najbolje uči.

Kako sašiti haljinu, dovoljni su vam osnovni, klasični krojevi

Anatomija ženskog tijela se ne mijenja, a ipak se modni trendovi stalno smjenjuju. Kako sašiti haljinu, dovoljni su vam osnovni, klasični krojevi, su dovoljni, osnove se ne mijenjaju, sve ostalo su dodaci iz vaše mašte, a upravo detalji čine razliku u stilu i modnom izričaju. Počnite sa jednostavnijim modelima, ravna haljina, trapez haljina, trokutasta ljetna haljina koja se veže oko vrata, a s vremenom ćete se odvažiti na kompliciranije i odvažnije modele.

Kod jednostavnih krojeva ne možete pogriješiti, samo slijedite liniju kroja za vašu veličini. Ako želite naučiti kako sašiti haljinu, krenite od osnova, od temelja, kada to dobro svladate, sve ostalo će biti kreativna igra vaše zaigrane mašte. Svijet autorskih kreacija čeka na vas, postanite sami svoj osobni dizajner, zadivite sebe i svoju okolinu. Prošijte krupnim bodom sve sastavne dijelova prije puštanja pod šivaći stroj, ako želite da vaši šavovi izgledaju lijepo, pravilno, uredno i profesionalno. Haljinom se morate ponositi prvo vi.


Tagovi: