Kako sakriti broj

Tech

Kako sakriti broj

Kako sakriti broj na mobitelu

Želite nazvati neku tvrtku koja bi mogla koristiti vaš broj mobitela za javne svrhe ili vas ubaciti u bazu potencijalnih kupaca poput web shopova koji imaju običaj naknadno zvati i nuditi akcije i promocije. Ili jednostavno zovete nekoga kome ne želite dati svoj broj mobitela pa se pitate kako sakriti broj na svom mobilnom aparatu.

Kako sakriti broj na svom mobitelu nije teško i može se napraviti na dva načina. Prvi način je u postavkama telefona, bilo da se radi o androidu ili i-phone, jer danas svaki pametni telefon ima mogućnost skrivanja pozivatelja. Pronađite u postavkama gdje se nalazi hide ID caller ako koristite engleski jezik u pregledniku ili sakrij broj pozivatelja na hrvatskom jeziku.

Drugi način skrivanja broja je uz pomoć posebnog koda koji trebate unijeti neposredno prije upućivanja samog poziva. Za sve vrste mobitela i za sve operatere taj poseban kod je #31#. Taj kod svi operateri prihvaćaju kao vašu naredbu da sljedeći pozi koji ćete uputiti nekome bude vaš broj sakriven. Isprobajte prvo pozivajući nekog poznatog da li stvar funkcionira i uvjerite se.

Kako sakriti broj kod slanja poruka

Varijanta da u postavkama telefona sakrijete broj kod slanja sms poruka ne funkcionira. Pa kako sakriti broj kod slanja poruka? Moguće je, ali budite vrlo oprezni jer je to zakonom kažnjivo visokim kaznama koje mogu iznositi i do milijun kuna.

Slanje anonimnih poruka može biti prijavljeno institucijama koje se bave takvim stvarima i imaju iskustva sa otkrivanjem onoga tko šalje sms poruke sa skrivenog broja. Pa prije nego to učinite razmislite, zašto to radite, koji sadržaj poruke šaljete i treba li vam to uopće.

Ako ipak u svrhu zabave želite poslati sms bez prikaza broja, i pitate se kako sakriti broj dat ćemo vam rješenje. Možete pronaći aplikacije putem koji to možete napraviti. Nećemo navoditi nazive tih aplikacija jer smo sigurni da ih sami možete pronaći jer su sve javno dostupne. Zapamtite da ovakva aktivnost služi zabavi i ako je u svrhu zabave neće biti kažnjiva, sve ostalo za vas osobno predstavlja rizik.

Kako sakriti broj na viberu i je li to moguće

Koristite viber kao aplikaciju i pitate se kako sakriti broj unutar te aplikacije kada šaljete poruku nekome. To što ste vi zamislili unutar ove aplikacije nije moguće. Kako smo već napomenuli u našoj zemlji slanje poruka sa skrivenog broja može biti zakonski kažnjivo, pa tako i u drugim zemljama situacija je ista.

Viber je internacionalna aplikacija koja se koristi u cijelom svijetu i ne dopušta slanje poruka sa skrivenog broja. Kontakti koje imate su povezani sa brojem telefonske linije unesene u vaš imenik telefona.

Dakle, kako sakriti broj unutar Vibera je nemoguća misija. jedino što možete unutar te aplikacije je sakriti razgovor sa nekom osobom. Ta osoba ima vaš broj i ukoliko ne želite da razgovor bude vidljiv, razgovor možete sakriti i koristiti samo pod određenom šifrom, lozinkom. Skriveni razgovor nije vidljiv na popisu svih razgovora. A vi sami znate sa kojom osobom na Viberu vodite skriveni razgovor i koja je lozinka za taj razgovor.

Tagovi: