Kako regulirati zatvor kod dojenčadi

Ljepota i zdravlje

Kako regulirati zatvor kod dojenčadi

Kako regulirati zatvor kod dojenčadi i što je pseudoopstipacija

Normalno je da bebe koje sisaju, u dobi od 1 – 3 mjeseca imaju 3 – 4 stolice, a bebe na umjetnoj prehrni 1 – 2 stolice i čim nastanu odstupanja, većina mama se zabrine. No, to nisu pravila koja vrijede baš za sve bebe, jer su djeca mali individualci čim se rode. Kako regulirati zatvor kod dojenčadi i što je pseudoopstipacija, većina mama brzo nauči, jer ono što je problem odraslima kod beba može biti normalno.

Sam izostanak jedne ili dvije stolice nije alarmantan, ali ako beba ima bolne grčeve u trbuščiću i nakon puno muka jedva istisne tvrdu i zapečenu stolicu, možda iskoristi sve mlijeko koje posisa i ne ostane bar mala količina koja pomaže rastezanje debelog crijeva za pražnjenje crijeva. Iako se u prva tri mjeseca svaki zastoj probave naziva lažnim zatvorom, mame brzo nauče kako regulirati zatvor kod dojenčadi, kapima protiv grčeva, masiranjem trbuščića, a ponekada rektalno mjerenje bebine temperature potakne pražnjenje crijeva.

Kako regulirati zatvor kod dojenčadi koja promijene prehranu

Bebi opstipacije kod beba koje sisaju mogu trajati sve dok u prehranu ne počnete uvrštavati juhice, kašice od voća i povrća, svježe sokove i čajeve. Kako regulirati zatvor kod dojenčadi koja promijene prehranu ili im dajete obično mlijeko. Kod umjetne bebi hrane pedijatar može savjetovati drugu vrstu umjetnog mlijeka, ako beba pije kravlje mlijeko pedijatar ga može zabraniti, ako beba već prelazi na miješanu prehranu, a i dalje ima zatvor možda je pogrešan omjer bjelančevina i ugljikohidrata.

Otpaci iz celuloze iz povrtne prehrane mogu dovesti do začepljenosti, a tada pomažu glicerinski rektalni čepići, a u težim slučajevima zatvora se radi klistir od pola decilitra čaja od kamilice, a rektalno mjerenje temperature uvijek potakne debelo crijevo na pražnjenje. Kako regulirati zatvor kod dojenčadi zapravo znači kako prevenirati i izbjeći takav zastoj probave kod beba. Ako beba dobro napreduje unatoč povremenog zatvora vjerojatno nemate razloga za brigu, jer su to prolazni problemi koji će se polako sami od sebe riješiti.

Kako regulirati zatvor kod dojenčadi masažom i drugim vježbicama

Ako je beba koja sisa prehlađena, upaljenih sinusa ona će isprekidano sisati, jer mora i disati na usta, jer joj na začepljeni nosić zrak ne ulazi. Takva situacija može izazvati zatvor, kao sva druga bolesna stanja, naročito ona koja su praćena visokim temperaturama. Kako regulirati zatvor kod dojenčadi masažom i drugim vježbicama, to je svakako najnježniji način da pomognete svojoj bebi da što bezbolnije isprazni svoja crijeva, a to možete raditi na tri preporučena načina.

Kako regulirati zatvor kod dojenčadi, masažu trbuščića provodite oko pupka, kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu dok beba leži na leđima, stariju bebu možete i posjesti, jednom rukom pridržavajte leđa, a drugom masirajte trbuščić. Dok beba leži na leđima radite vježbice s nogicama, kao da beba vozi bicikl u zraku, ti pokreti povlače mišiće oko anusa i olakšavaju pražnjenje crijeva. Možete poleći bebu i na trbuščić i raditi leđnu masažu tako da prelazite preko cijelih leđa sa dužim zadržavanjem na donjem dijelu leđa.

Tagovi: