Kako promijeniti wifi lozinku

Kako promijeniti wifi lozinku

Kako promijeniti Wifi lozinku? Zaštitite se od hakera.

Kada dobijemo novi Wifi, potreba za promjenom lozinke može biti iz više razloga. Neovisno o tome želite li promijeniti lozinku jer Vam je trenutna prekomplicirana ili se želite zaštititi od susjeda koji Vam upadaju u mrežu, trebali biste znati kako promijeniti Wifi lozinku jer je cijela procedura zapravo vrlo jednostavna. Kako biste promijenili svoju lozinku, potrebno je ukucati svoju IP adresu u bilo koji browser te ući u postavke svog rutera. Wifi šifru može mijenjati i Vaš operater, no puno je jednostavnije to obaviti samostalno.

Ukoliko ne znate kako pronaći svoju IP adresu, pogledajte na poleđini rutera možete li ju pročitati tamo. Ukoliko ne, uključite command prompt na svome računalu tako da upišete točno te dvije riječi nakon što kliknete start na donjem lijevom dijelu ekrana. Kad ste ušli, ukucajte ipconfig i prompt će Vam izbaciti neke podatke. Potražite default gateway i pogledajte broj pored - to je Vaša IP adresa. Kako promijeniti Wifi lozinku? Pozabavimo se sada tim pitanjem.

Kako promijeniti Wifi lozinku? Idući koraci.

Promjena passworda na računalu obavlja se u par koraka. Nakon što ste upisali svoju IP adresu u neki od browsera (Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera ili neki drugi), bit ćete traženi novu lozinku i ime, ovaj puta od rutera. Ime i lozinka Vašeg rutera nije ista kao ime i lozinka Wifi mreže. Svoje podatke za ruter možete potražiti opet na samome ruteru, a većina rutera ima vrlo jednostavne podatke (ime: admin, lozinka: admin ili ime: admin, lozinka: password). Kako promijeniti Wifi lozinku kada ne znate podatke od rutera? Možete nazvati operatera za dodatnu pomoć u takvom slučaju.

Mijenjanje Wifi lozinke obavlja se unutar postavka rutera u koje ste upravo ušli. Potražite opciju wireless u postavkama rutera i tamo ćete pronaći postavljanje passworda za Wifi. Ne možemo generalizirajuće navesti te zadnje korake jer oni se razlikuju od rutera do rutera, no uglavnom uvijek trebate pronaći wireless postavke jer se tamo nalazi kako promijeniti Wifi lozinku. Nakon što potvrdite, lozinka je spremljena.

Kako promijeniti Wifi lozinku i zašto?

Mijenjane Wifi lozinke može unaprijediti brzinu interneta ukoliko tu radnju niste dugo obavljali. Najveći razlog tome je zato što se lozinke lako probijaju i potencijalno netko može koristiti Vašu internet uslugu za sebe. Kako promijeniti Wifi lozinku nije teško i posao se obavi unutar 5 minuta, ukoliko imate vrlo spori internet, a živite u zgradi, ništa Vas ne košta promijeniti ga. Možda ćete tako doći do bržeg interneta. Kako mijenjate lozinku, možete mijenjati i ime mreže. To nema veze sa sigurnošću niti ičim ozbiljnim, ali možete staviti neko šaljivo ime čisto radi osobne animacije.

Naš odabir najboljih uključuje: LAN Solo, Bill Wi the Science Fi, It burns when IP, Two Girls One Router i mnogi drugi. Kako promijeniti Wifi lozinku pitaju se oni koji tek uzimaju svoj prvi ruter, ali i oni koji imaju problem s vezom. Premda promjena imena ne garantira bolji i brži internet, nije teško probati. Imate li i Vi već neku ideju za ime svoje Wifi mreže?


Tagovi: