Kako pretvoriti sliku u pdf

Tech

Kako pretvoriti sliku u pdf

Kako pretvoriti sliku u pdf uz pomoć interneta?

Postoji nekoliko načina kako pretvoriti sliku u pdf, a jedan od njih podrazumijeva korištenja interneta. Na internetu postoji veliki broj stranica koje nude pretvorbu slike u pdf. U prvih nekoliko slučajeva neće vam naplatiti ništa, dok će za buduće pretvorbe od vas tražiti da platite određeni iznos. Ti iznosi nisu veliki i često iznose svega par dolara. Korištenje navedenih internetskih stranica za pretvorbu slike u pdf je veoma jednostavno i od vas se očekuje da posjedujete minimalnu razinu informatičke pismenosti.

Sve što trebate napraviti je, unutar odabrane internetske stranice, učitati svoju sliku koju želite pretvoriti u pdf u za to predviđeno mjesto. To možete napraviti da odaberete opciju upload ili da samo prebacite uz pomoć miša sliku sa svojeg desktopa ili neke druge datoteke na tu internetsku stranicu. Jednom kada to napravite, stranica će vrlo brzo vašu sliku prebaciti u pdf i zatim će vam ponuditi opciju gdje da spremite svoju pdf sliku. Kao što vidite to kako pretvoriti sliku u pdf uz pomoć interneta nije uopće komplicirano.

Kako pretvoriti sliku u pdf uz pomoć PDF creatora?

Kao što je već spomenuto, postoji nekoliko načina kako pretvoriti sliku u pdf. Uz već spomenuti način, sliku možete pretvoriti u pdf i uz pomoć PDF creator aplikacije. Navedenu aplikaciju možete preuzeti na svoj laptop ili kompjuter. U svoju internetsku tražilicu upišite “besplatno preuzimanje PDF creatora” i odaberite najnoviju verziju navedene aplikacije. Preuzimanje i instaliranje ove aplikacije je brzo i jednostavno. Istu aplikaciju možete preuzeti i na svoj pametni telefon i to uz pomoć mobilne trgovine. Postupak preuzimanja i instaliranja na mobitelu je jednako jednostavan kao i kod laptopa.

Jednom kada instalirate ovu aplikaciju, pokrenite je te u za to predviđeno mjesto učitajte sliku koju želite pretvoriti pdf. Učitavanje slike u ovu aplikaciju se može napraviti na dva načina, identična onima kod internetskih stranica, opisanim u prethodnom odlomku. Postupak pretvaranja slike u pdf je brz i nakon njegov završetka morate odabrati datoteku u koju želite spremiti svoju pdf sliku. Način kako pretvoriti sliku u pdf je također jednostavan kao i način koji podrazumijeva korištenje internetskih stranica.

Kako pretvoriti sliku u pdf i što je to pdf?

U prijašnja dva odlomka su vam objašnjena dva vrlo jednostavna postupka kako pretvoriti sliku u pdf, a u ovom će vam se odlomku ukratko objasniti što je to pdf. PDF je skraćenica izraza Portable Document Format na engleskom, što u prijevodu znači “prijenosni format dokumenta”. PDF format čuva točnost sadržaja dokumenta (znakovi, grafički objekti, tablice, slike, margine itd. ). PDF format također može biti interaktivan. Moguće je ugraditi tekstualna polja, bilješke, ispravke, padajuće izbornike, izbore, izračune, itd.

Zbog toga se ovaj format koristi u širokom i raznolikom skupu softvera, od izvoza u potrošačke uredske pakete, do manipulacija specijaliziranim programima u umjetničkoj industriji, preko generiranja elektroničkih računa ili dokumenata službenika putem interneta. PDF datoteke se mogu kreirati s personaliziranim opcijama, kako u smislu kompresije slike i teksta, kvalitete ispisa datoteke i zaključavanja. PDF se etablirao kao format za razmjenu i elektroničko arhiviranje dokumenata. Zbog navedenih informacija bi trebali naučiti kako pretvoriti sliku u pdf.

Tagovi: