Kako pretvoriti bicikl u električni

Tech

Kako pretvoriti bicikl u električni

Znate li kako pretvoriti bicikl u električni?

Bicikl je jedan od najomiljenijih prijevoznih sredstava 20 i 21. stoljeća. Osim što štitite okoliš, ujedno se i rekreirate. Dapače, u Skandinavskim zemljama bicikl je većini ljudi osnovno prijevozno sredstvo. U zadnjih par godina nova vrsta bicikla dobiva na popularnosti a to je električni bicikl. Iako nećete ostvariti spomenutu rekreaciju putem fiziče aktivnosti, koristeći bicikl se barem nećete oznojiti na putu do posla. Isto tako, koristeći takvo prijevozno sredstvo vi i dalje pridonosite očuvanju okoliša, dapače postižete i veće brzine. S obzirom na to da su električni bicikli poprilično skupi, a vi već možda imate bicikl u vlasništvu, vjerojatno ste se zapitali kako pretvoriti bicikl u električni? Imamo dobre vijesti za vas. Postoji nekoliko načinak kako pretvoriti bicikl u električni. Jedan od njih nudi britanski start up zvan swytch. Oni naime nude univezalan komplet s kojim možete nadograditi vaš klasični bicikl i pretvoriti ga u električni. Kupnjom tog paketa vi možete, prema navodima spomenute britanske firme, pretvoriti svoj običan bicikl u električni!

Kako pretvoriti bicikl u električni i što vam sve treba?

Ako vas zanima kako pretvoriti bicikl u električni najprije će vam za to trebati oprema pomoću koje navedeno možete napraviti. Točnije, trebat će vam električni motor koji ćete ugraditi u prednji ili stražnji kotač vašeg bicikla. Nadalje, trebat će vam litij-ionska baterija i predviđen nosač za bateriju. Baterija će trebat imati snagu od barem 35 V tj. 10 Ah. Uz to će vam trebati i punjač od barem 2 ampera kako bi mogli puniti spomenutu bateriju. Konačno, trebat će vam kontrolna jedinica, senzor rotacije, kablovi, te opcionalno LED display kao dodatna oprema (da pratite svoju brzinu, stanje baterije i slično). Prvi korak je dakle nabava sve potrebne opreme. Spomenutu opremu možete nabaviti u kompletu od određenih prodavača koji ju prodaju, ili svaki dio opreme zasebno. Osim toga, ako vas zanima Kako pretvoriti bicikl u električni, trebat ćete prvenstveno znati posložiti sve spomenute dijelove tako da funkcioniraju. Zato će vam puno lakše biti kupiti paket opreme od jednog proizvođača i jednostavno pratiti upute koje se uz to dobiju. Puno će izazovnije biti ako odvojeno bavite opremu i upustite se u proces slaganja opreme samostalno.

Koji je postupak kako pretvoriti bicikl u električni?

Dakle, nabavili ste svu prethodno opisanu opremu i trenutno vas zanima koji je postupak kako pretvoriti bicikl u električni? Sada dolazimo do izazovnog dijelova. Najprije, morat ćete odabrati na koji kotač želite postaviti motor. Preporuka je da on ide na stražnji kotač. Težina vašeg bicikla pri tom ne bi trebala stvarati problem. Imajte na umu da će ugradnja motora i ostale opreme pridodati kilaži vašeg bicikla za jedno 5 kila. Isto tako, veličina baterija će igrati ulogu. Npr tipična baterija od 36 V ima težinu oko 4 kile. Baterija se najčešće smjesti na srednju ramu, po mogućnosti na prostor predviđen za bocu vode. Isto tako, na pedalu je potrebno ugladiti senzor za detekciju momenta. Pri ugradnji svih spomenutih elemenata morate voditi računa i na minimalno ožićenje bicikla kako bi iskustvo vožnje bilo što ugodnije. Konačno, kao pravi znalac koji zna kako pretvoriti bicikl u električni, morat ćete znati da če vam biti pojačan otpor pedaliranja zbog senzora i motora koji je ugrađen.

Tagovi: