Kako preboljeti prekid

Ljubav i veze

Kako preboljeti prekid

Kako preboljeti prekid, koliko treba vremena da prebolite prekid

Bilo da se radi o prekidu veze ili braka, prekidi nikada nisu lagani. Zbog osjećaja slomljenog srca lako se možete osjećati kao da je kraj svijeta za vas, no ovo je samo trenutni osjećaj i bol će prestati i ljubav će opet svanuti. Najnovija istraživanja tako navode da je potrebno oko 11 tjedana da se oporavite od prekida dugogodišnje veze, dok je za rastavu braka potrebno čak 18 mjeseci kako bi se u potpunosti oporavili od boli. Svatko od nas je zaseban i procesi tugovanja se razlikuju od osobe do osobe. Uzmemo li uz to u obzir da je ljubav ponekad zbunjujuća emocija, kraj neke veze može biti jedinstven događaj koji će nam pomoći da pronađemo ono što zaista želimo. Mnogi se pitaju kako preboljeti prekid na neki najlakši način? Odgovor je da ne postoji laki način. Ako ste zaista voljeli nekoga i ako je taj netko zaista volio vas, morate proći kroz određeno vrijeme tugovanja u kojemu će biti prisutne suze, nesanica, grižnja savjesti i ostale loše emocije. No postoje određeni koraci koji vam mogu pomoći kako preboljeti prekid na nešto manje bolan način

Kako preboljeti prekid, koraci koji će vam pomoći zaboraviti prekid

Prekidi znaju biti bolni, osobito ako ste vi osoba koja je ostavljena. Što onda? Prvi korak u kako preboljeti prekid je svakako uzimanje vremena za vas same. Činjenica da nemate više voljenu osobu pored sebe može ostaviti osjećaj velike praznoće, zato je bitno uzeti si dovoljno vremena. Dopustite si biti tužni, što više negativnih i bolnih emocija izbacite prije iz sebe to ćete se prije bolje osjećati. Drugi korak je fokus na vas same, sada ste bitni samo vi i ono što vi želite. Dopustite si biti sebični i ostvariti si određene želje i ciljeve koje niste mogli dok ste bili u vezi. Treći korak je pričanje, pričajte sa svojim prijateljima i najbližima o tome kako se osjećate i iznesite svoju stranu priče. Dijeljenje emocija može vam pomoći u tome da se osjećate shvaćeno a ne samo odbijeno i zaboravljeno kako se mnogi osjećaju nakon prekida. Četvrti korak je vjerovati u onu staru „Vrijeme liječi sve rane“, znamo da je strpljenje vrlina koja nije prisutna kod mnogih od nas, no važno je dobro iskoristiti ovo vrijeme a ne samo biti uplakani. Pronađite novi hobi, upišite novi tečaj, odite na neki event i pustite vremenu da lagano zatvara rane od prekida. Peti i zadnji korak je ponovni ulazak u svijet izlazaka. Nakon što ste odvojili vrijeme za sebe i shvatili što želite a što ne, vrijeme je da ponovno nastupite. Procesi kroz koje ćete proći tijekom kako preboljeti prekid će vas zasigurno puno naučiti o vama samima. Raskid veze donosi negativne koliko i pozitivne strane.

Kako preboljeti prekid, postanite svjesni sebe

Iako je teško biti optimističan nakon bolnog prekida, stav da i u nečemu negativnom možete pronaći nešto pozitivno je stav koji će vam pomoći u svim situacijama u životu. Mnogi se pitaju kako preboljeti prekid, ali ne i čemu ih je prekid naučio? Prekid s određenom osobnom vas je sigurno tako naučio ponešto, primjerice kako se više nećete ponašati ili ste možda shvatili što zapravo želite ili ne želite. Kada postanete svjesni sebe, postajete svjesni svojih želja. Važno je biti zahvalan na proživljenome, makar je u pitanju bolan prekid. Sjetite se tako svih lijepih trenutaka, ali nemojte zaboraviti da lekcije koje ste naučili i koje će vam ubuduće pomoći u vašim odnosima. Sada je bitno gledati prema naprijed i ne razmišljati o prošlosti jer u njoj ništa ne raste. Kada si postavite pitanje kako preboljeti prekid, vi zapravo tražite najbezbolniji izlaz, no bitno je da se suočite s gubitkom i boli kako bi kasnije znali što točno želite i što ćete si dopustiti a što ne.

Tagovi: