Kako potamniti kožu

Ljepota i zdravlje

Kako potamniti kožu

Kako potamniti kožu i pri tome očuvati njeno zdravlje

Jedan od najboljih načina za to kako potamniti kožu jest tehnika spray tan-om. Spray tan je siguran za vašu kožu i općenito ne ugrožava vaše zdravlje. Spray tan je tehnika nanošenja određene boje koja sliči na pigment kože prskanjem, nakon nanošenja 24 sata se ne preporučuje tuširanje niti pranje ruku kako ne biste maknuli poprskanu boju koja će se razvijati i tako izazvati nedostatak boje na određenim dijelovima tijela.

Ako ste zainteresirani za primjenu spray tan-a, potražite kozmetički salon koji nudi takvu uslugu. Nemojte se zaletjeti i pristati na tretman spray tan-im u prvom salonu koji vidite, prethodno se dobro raspitajte o iskustvima vaših poznanika, prijatelja i prijateljica kako biste odabrali najbolji mogući kozmetički salon.

Također, ako kozmetički salon ima svoju web stranicu ili na nekoj od društvenih mreža, možete potražiti i recenzije te iskustva koja su neki ljudi imali sa spray tan-om i općenito uslugom koju pružaju u tom ili drugim određenim salonima. Nakon što nađete dobar kozmetički salon za ovaj tretman, nakon što dogovorite termin popričajte sa kozmetičarkom o tome kako pripremiti kožu prije tretmana. Priprema kože je jako bitna pri nanošenju spray tan-a ili bilo kakvog losiona ili sredstva za samotamnjenje, zapravo kod bilo kojeg načina kako potamniti kožu, jer o tome ovisi kako će se taj pigment razviti na koži.

Kako potamniti kožu i kako pripremiti kožu na to

Prije no što nađete način kako potamniti kožu, najbolja priprema kože jest njegujući peeling kako bi se odstranile mrtve stanice kože. Peelingom se vaša koža obnavlja na način da se sve stanice kože koje se nalaze na površini i nakupljaju se te sprečavaju što bolje primanje boje i tena na kožu. Novije stanice kože koje se nalaze ispod imaju tendenciju boljeg prihvaćanja pigmenta na kožu pa je samim time lakše potamniti kožu.

I tako prije svakog odlaska u kozmetički salon, prije nanošenja spray tan-a, kreme, ulja ili pjene, mousse-a za samotamnjenje, sunčanja i sličnog načina kako potamniti kožu. Probajte izbjeći odlazak u solarij i pretjerano izlaganje suncu kako biste potamnili kožu. Takav način nije nimalo zdrav niti siguran za vas i zdravlje vaše kože. Ta dva načina potamnjivanja kože, izlaganjem UV zrakama, najčešće dolazi do razvoja raka kože.

Imajte na umu kako izlaganje UVA i UVB zrakama nikada ne bi smjelo biti primijenjeno bez nanesenog SPF, ne manje od zaštitnog faktora 30 na vašu kožu. Najsigurniji načini kako postići tamnu kožu i izbjeći rak kože jest spray tan i nanošenje sredstava za samotamnjenje. Sredstva za samotamnjenje možete nanositi i sami ili uz pomoć druge osobe kod kuće.

Kako potamniti kožu i kako to održavati

Nakon što saznate najbolje načine kako potamniti kožu i kako ju pripremiti za tretman kojim se koža potamnjuje, morate imati na umu da biste kožu nakon toga trebali održavati kako biste zadržali željeni pigment što dulje. Nakon što sredstva za samotamnjenje ili spray tan naprave svoje i na vašoj se koži pojavi željena boja, potrebno je svakoga dana nanositi hidratantnu hranjivu kremu.

Izbjegavajte peelinge i trljanja sa spužvicama ili četkama kako biste što dulje zadržali željenu boju na površinskom sloju kože. Zašto? Zato što bilo kakva mehanička radnja na koži uzrokuje odstranjivanje stanica kože koje se nalaze na površinskom sloju jer ljudska se koža na taj način obnavlja i tako ostaje zdrava.

No, prije svakog idućeg tretmana ili obnavljanja vaše boje, obavezno napravite peeling i dobro istrljajte kožu i očistite od mrtvih stanica kože. Svaki način kako potamniti kožu može biti uspješan i lak uz pravilnu pripremu, primjenu i održavanje. održavanje možete, dakle, postići nanošenjem hidratantne kreme na vašu kožu kako bi ona bila njegovana, meka i puna života, točnije kako biste odgodili stvaranje mrtvih stanica kože.

Tagovi: