Kako posvijetliti obrve

Ljepota i zdravlje

Kako posvijetliti obrve

Kako posvijetliti obrve kao novi trend u svijetu

Kao što je poznato ljepote je neobjašnjiv fenomen, ali fenomen koji je dosta bitan u svakodnevnom životu. Na primjer često ćemo kupiti neki proizvod samo zato što je ljepši i ugodniji oku od nekog drugog proizvoda, koji može biti i kvalitetniji. Ljepota funkcionira i djeluje na neobjašnjiv način. Zanimljivo je kako se pojam ljepote i što je lijepo, mijenjalo kroz povijest. Iako je ljepota u oku promatrača, možemo reći kako ipak postoje određeni trendovi kada je ljepota u pitanju. Naravno trendove ne prihvaćaju svi, međutim vrijedit će za većinu ljudi. Ovdje treba naglasiti ljepotu žena i djevojaka, kao i kako su se mijenjali trendovi ženske ljepote. Jedan od novijih trendova je izbjeljivanje obrva, što je nekada bilo nezamislivo. Nije postojalo ni kao ideja. Danas je aktualno gdje i kako posvijetliti obrve. Nekoliko je načina kako posvijetliti obrve, a nijansu i tehniku izbjeljivanja odaberite s obzirom na vaš prirodni ten i boju kose.

Kako posvijetliti obrve kod kuće ili u salonu

Dva su dominantna načina kako posvijetliti obrve, bilo da to radite kod kuće ili u salonu. Sretnija je opcija da to radite u salonu. To uvijek ljepše ispadne. Međutim ako si date truda može se i kod kuće lijepo posvijetliti obrve. Iako ćete obrve posvijetliti po svom guštu i želji, možda ne bi bilo loše voditi se određenim smjernicama, kako bi efekt bio što bolji. Svakako nemojte pretjerati sa nijansom, tj. nemojte raditi preveliki kontrast između boje kose i obrva. Dakle kako posvijetliti obrve kod kuće ili u salonu? Obrve možete posvijetliti i izbijeliti, što na prvu izgleda kao ista stvar međutim nije. Izbjeljivanje ćete potpuno ukloniti boju obrva, dok ćete posvjetljivanjem promijeniti nijansu boje. Na tržištu postoje razni preparati s kojima možete posvijetliti obrve. Izbjeljivač funkcionira na način da prekida vezu među pigmentima, uslijed čega se oni raspadaju. Osvjetljivanje obrva funkcionira na sličan način, samo što ćete preparat na obrvi držati toliko dugo koliko budete htjeli posvijetliti obrve. Dakle dužinom držanja preparata na obrvama, diktirat ćete svjetlinu boje.

Kako posvijetliti obrve i na što treba pripaziti

Relativno je poznata procedura kako posvijetliti obrve. Na internetu i u uputama od preparata možete pronaći detaljne upute kako posvijetliti obrve kod kuće. Prije svega treba reći kako je najbolja opcija da taj posao ipak prepustite stručnjacima i kozmetičarima. Može vam se dogoditi da izbijelite obrve ili da slučajno postignete narančastu nijansu. Također, ako želite vidjeti kako bi uopće izgledali sa svjetlijim obrvama, poigrajte se sa malo šminke i pudera i privremeno obojite obrve. Na taj ćete način bolje predvidjeti konačni izgled i koju nijansu želite postići. Preparati s kojima se mogu posvijetliti obrve sadrže vodikov peroksid, koji može izazvati opekline i crvenilo na koži. Zbog toga treba biti jako oprezan tijekom korištenja takvih preparata, te dobro zaštititi oči kontakta sa preparatom. Sami preparat koristite kako piše u uputama i laganim pokretima ga nanesite na svoje obrve. Kako bilo ovo je još jedan od trendova koji će proći, ali je trenutno jako zanimljiv, pa ako želite biti in, posvijetlite svoje obrve.

Tagovi: