Kako pojačati signal na mobitelu

Tech

Kako pojačati signal na mobitelu

Kako pojačati signal na mobitelu

Koliko god tehnologija u svijetu telekomunikacija napredovala i koliko god se teleoperateri hvalili velikim brzinama, stabilnim vezama i signalom, postoje određeni problemi zbog kojih se pitamo kako pojačati signal na mobitelu. Najveći paradoks je taj što je mobilni signal veoma jak i kvalitetan u razvijenim sredinama, dok je u zabačenim mjestima ili duboko, visoko i daleko u prirodi taj signal često vrlo slab.

Paradoks je u tome što će vam upravo u planinama, šumi ili na otocima mobitel najviše trebati i vrlo često ćete morati obaviti hitan poziv, a nećete biti u mogućnosti zbog slabog signala, dok ćete u urbanim sredinama gdje ste okruženi drugim ljudima i gdje ćete se teže naći u bespomoćnoj situaciji imati savršen signal. Ovo je zaista veliki problem i mnogi teleoperateri tragaju za načinom kako pojačati signal na mobitelu upravo na mjestima poput otoka, planina i šuma. Korisnici mobilnih uređaja imaju vrlo mali spektar mogućnosti kako pojačati signal na mobilnom uređaju.

Kako pojačati signal na mobitelu vlastitim djelovanjem

Iako vlastitim djelovanjem ne možemo potpuno pojačati signal na mobitelu, ipak postoje načini kako pojačati signal na mobitelu taman toliko da uspijemo uspostaviti poziv. Prije svega treba reći kako svi teleoperateri imaju jednake probleme sa distribucijom signala u zabačenim krajevima ili u prirodi, pa je gotovo nevažno kojeg ste ili ćete teleoperatera odabrati. Ako ste se našli u situaciji da morate obaviti razgovor ili poslati poruku putem mobilnog uređaja, a nemate adekvatan signal, prva stvar koju možete napraviti je približiti se nekom otvoru u stanu ili na kući. Signal će vam sigurno biti bolji što ste bliži prozoru.

Sljedeća stvar koju možete napraviti i koja će vam pomoći kako pojačati signal na mobitelu je da izađete na čistinu, gdje nema zgrada, kuća ili drveća koji mogu ometati signal. Ako vam je slab signal na mobilnom uređaju, najidealnije rješenje bilo bi da se popnete na najvišu moguću nadmorsku visinu u vašoj blizini i tako dosegnete signal najveće kvalitete na tom području.

Kako pojačati signal na mobitelu uz pojačivač signala ili promjenom postavki na mobilnom uređaju

Pojačivač signala jedna je od tehnoloških opcija kako pojačati signal na mobitelu. Naravno, nije praktično stalno sa sobom nositi pojačivač signala, međutim dobro ga je imati na mjestima gdje znamo da je slab signal a gdje često boravimo. Na primjer, ako imate vikendicu gdje je signal teleoperatera slab tada je kupnja pojačivača signala pravo rješenje problema. Još jedna dodatna stvar koju možete napraviti kao opcija kako pojačati signal na mobitelu je da u postavkama vašeg mobilnog uređaja odaberete signal slabije kvalitetan što bi značilo da se sa 4G mreže prebacite na 3G mrežu.

Tako ćete dobiti jači signal koji će vam omogućiti uspostavu poziva ili slanje sms poruke. Da bi pojačali signal na mobilnom uređaju možete iskoristiti jedan trik, koji ne funkcionira uvijek ali nekada može pomoći. Na svom mobilnom uređaju uključite, pa zatim isključite zrakoplovni način rada, te ćete na taj način barem za kratko uspostaviti zadovoljavajuću razinu jačine signala.

Tagovi: