Kako podesiti pametni sat

Tech

Kako podesiti pametni sat

Kako podesiti pametni sat uz pomoć Android pametnog telefona?

Pametni sat je jedno od najnovijih postignuća moderne tehnologije. Ovaj sat će vas obavijestiti o dolaznim porukama, pozivima, o vašim dnevno pređenim kilometrima itd. Pametni sat se može podesiti na razne načine, a jedan od tih načina se odnosi na podešavanje uz pomoć Android pametnog telefona. Postupak kako podesiti pametni sat uz pomoć Android pametnog telefona je veoma jednostavan i opisi njegovih koraka slijede u nastavku teksta. Prvi korak u podešavanju pametnog sata uz pomoć Android uređaja odnosi se na aktiviranje Bluetooth veze na svom pametnom telefonu, a zatim na uključivanje pametnog sata pritiskom na tipku za uključivanje.

Drugi korak podrazumijeva konfiguriranje uz pomoć aplikacije “Android Wear”. Ako nemate tu aplikaciju, onda ju preuzmite sa App storea. Na vašem pametnom telefonu će se prikazati popis uređaja u blizini te odaberite svoj pametni sat. Kada se spoje uređaji, prikazati će vam se kod na oba uređaja za uparivanje. Posljednji korak postupka kako podesiti pametni sat uz pomoć Android uređaja odnosi se na praćenja uputa za završetak podešavanja. Jednom kada je podešen, pametni sat možete koristiti po vlastitoj želji.

Kako podesiti pametni sat i kako koristiti aplikacije na njemu?

Postupak kako podesiti pametni sat uz pomoć pametnog telefona je identičan i za Android i za iOS uređaje. Naime, sve što vam treba je Bluetooth veza. Jednom kada podesite pametni sat otvoriti će vam se mogućnosti korištenja različitih aplikacija na njemu. Uz navedene mogućnosti u prvom odlomku ovog teksta, pametni sat će vam dati detaljne informacije o vašim sportskim izvedbama, o otkucajima srca, informacije o ciklusima spavanja, informacije o tjelesnoj temperaturi itd. Mogućnosti ovise o kvaliteti pametnog sata.

Pametni sat predstavlja moćan alat koji olakšava ljudima svakodnevne aktivnosti i obaveze. Njegova popularnost leži u činjenici da ima skoro sve aplikacije koje imaju pametni telefoni, ali uz to je praktičniji za korištenje. Pametni satovi su i vodootporni te ih možete koristiti tijekom svojih nautičkih aktivnosti. Na današnjem tržištu postoji veliki broj modela pametnih satova. To kako ćete upravljati svojim pametnim satom ovisi o modelu. No, uglavnom se način korištenja ne razlikuje puno između različitih modela. Ako ne uspijete shvatiti kako podesiti pametni sat, uvijek možete otići do prodavača da vam pomogne u tome.

Kako podesiti pametni sat i koji su najbolji modeli?

Uz to kako podesiti pametni sat trebali bi znati koji su najbolji modeli i kako odabrati model prema vlastitim potrebama. U velikom broju modela pametnih satova po kvaliteti izdvajaju se tri modela. To su Samsung Galaxy Watch 4 Classic, Apple Watch 7 i Samsung Galaxy Watch 4. Trenutno na svijetu postoje dvije vrste povezanih pametnih satova. Jedni koji imaju zaslon osjetljiv na dodir i jedni koji imaju mješoviti analogni način korištenja. Potonji prenose svoje podatke putem malih LCD zaslona, LED dioda ili čak određenim pokretima ruke.

Prednost im je što imaju baterije koje dulje traju od satova s ekranom osjetljivim na dodir. No, pametni satovi s ekranom osjetljivim na dodir imaju mnogo više značajki. Da bi iskoristili maksimalno svoj pametni sat, poželjno ga je upariti s pametnim telefonom koji koristi isti operativni sustav. Tako pametni sat s android sustavom uparite s mobitelom koji ima android sustav. Ako je riječ o pametnom satu s iOS sustavom, onda ga uparite s mobitelom koji ima iOS sustav. Zbog toga je važno znati kako podesiti pametni sat.

Tagovi: