ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor

Kako poboljšati imunitet

Ljepota i zdravlje

Kako poboljšati imunitet

Što je imunitet i kako poboljšati imunitet

Imunološki sustav se može definirati kao prirodna obrana organizma protiv stranih tijela kao što su bakterije, virusi, gljivice i paraziti. To je mreža raznih stanica, organa i tkiva koje rade 24/7 kako bi zaštitili organizam od mogućih bolesti i zaraza te prepoznali i uklonili potencijalnu prijetnju van iz organizma. Imunitet je postao nekovrsni sinonim za zdravlje, a kada dođu hladniji dani i sezona prehlade i gripe, mnogi se pitaju kako poboljšati imunitet kako se ne bi razboljeli. Iako mnogi misle da se najviše razbolimo za hladne dane i da naš imunološki sustav ima tada i najviše posla, zapravo nije uvijek tako. Naš imunološki sustav radi tokom cijele i vi se možete razboljeti tokom cijele godine. Prije ćete zadobiti gripu za ljeto nego za zimu, jer tada najmanje obraćamo pažnju na svoj imunitet i ne vodimo brigu oko toga. Zato je i bitno da uvijek radite na svojem imunitetu bez obzira na doba godine, a mi ćemo vam reći kroz ovaj članak kako poboljšati imunitet.

Kako poboljšati imunitet i kako radi naš imunološki sustav

Prije nego što vam kažemo kako poboljšati imunitet možete, prvo ćemo vam reći kako funkcionira naš imunitet. Naš imunitet prvo stvori određeni štit koji odbija sve vanjske, štetne tvari da uđu u naše tijelo. Ukoliko u tome ne uspije onda sustav započinje proizvodnju bijelih krvnih stanica odnosno leukocita koji će potom napasti i uništiti strana tijela. Ako naš imunološki sustav nije uspio na vrijeme pronaći i uništiti strana tijelo prije nego što su se višestruko reproducirali, onda se mi razbolimo. U tom trenutku naš imunitet mora pojačano proizvoditi leukocite kako bi uništio sva ta strana tijela koji prijete našem organizmu. Naš imunološki sustav može preko milijun raznih antigena prepoznati i proizvesti sve potrebne tvari kako bi ih uništio. No, određeni čimbenici mogu nam oslabiti imunitet, poput velike izloženosti stresu, loša kvaliteta zraka, slaba konzumacija tekućine, manjak kretanja i slično. Zato je bitno da ojačate svoj imunitet, a u sljedećem dijelu ćemo vam reći kako poboljšati imunitet možete.

Kako poboljšati imunitet na prirodan način

Kako poboljšati imunitet možete postići na prirodan način, bez da morate ispijati neke posebne tablete ili se držati nekih suludih programa. Prvo što je bitno jest da se svake noći dobro naspavate i odmorite. Tijelo se kroz san obnavlja i k time osnažuje vaš organizam i imunitet, a ujedno kroz san se možete brže oporaviti od bolesti. Pokušajte oko 8 do 10 sati odspavati. Bitno je da imate uravnoteženu prehranu, hrana koja ima visoki udio antioksidanata je odlična stvar za vaš imunološki sustav. Bitno je da jedete raznoliko, znači vaša bi prehrana trebala sadržavati razne vrsta voća i povrća, mesnih i mliječnih proizvoda i cjelovitih žitarica. Kako poboljšati imunitet možete postići kroz ispijanje dovoljno tekućine, posebice vode! Kroz ispijanje vode možete očistiti svoje tijelo od toksina i k time hidratizirati svoj organizam. Posebice tijelu treba vode kada je bolestan. Bitno je da se krećete i da vježbate kako biste poboljšali limfnu drenažu i izbacili sve toksine iz tijela, te također učinili svoje tijelo otpornim i povećali cirkulaciju krvi. Također, trebate smanjiti izloženost stresu, a to možete već kroz smijeh koji smanjuje razinu hormona stresa, a ujedno povećava imunološke stanice koje napadaju viruse. Nemojte konzumirati previše antibiotika jer možete oslabiti imunitet i vaše će se tijelo više oslanjati na tablete nego na svoj vlastiti imunološki sustav. I za kraj, izbacite sve štetne stvari iz svojeg života ili barem smanjite njegovu konzumaciju, što uključuje cigarete i alkohol te masnu, nezdravu hranu.

Tagovi:

ZF Imuno - poboljšajte svoj imunitet

Za podizanje i jačanje imuniteta

Idealan kada su u pitanju:

 • Česte prehlade
 • Povišena razina stresa
 • Inflamacija unutarnjih organa
 • Digestivni problemi, uključujući manjak apetita, dijareju i stomačne grčeve
 • Frekventne infekcije, poput infekcije uha, upale pluća i sinusitisa
 • Neuroza, nesanica i gubitak apetita
 • Kronični umor