Kako otvoriti paušalni obrt

Financije

Kako otvoriti paušalni obrt

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 28.09.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti paušalni obrt? Koja je razlika između paušalnog i klasičnog obrta?

Otvaranje obrta u našoj zemlji osobi bez ikakvog iskustva može se činiti kao težak i mukotrpan proces. Opća atmosfera u našem društvu obično se povodi time da je za otvaranje ikakvog obrta u Hrvatskoj potrebno jako puno papirologije, dobra veza i dobar kapital. Ipak, istina je nešto dalje od te tvrdnje, a paušalni obrt zapravo možete otvoriti vrlo jednostavno. Prije nego što odgovorimo na pitanje: “Kako otvoriti paušalni obrt? ” dobro bi bilo odgovoriti na pitanje koje se tiče razlike između klasičnog i paušalnog obrta. Paušalni obrt drukčiji je od klasičnog samo u poreznom smislu. odnosno davanja državi daju se paušalno, a novi obrtnici na ovaj način testiraju vodu vođenja obrta. Paušalni obrt plaća se u poreznom smislu kvartalno, a visina poreza ovisi o razredu obrta koji se određuje prema dohocima. Postoji 5 različitih razreda, a iznos poreza ispisan je u godišnjem obliku, dakle dijeli se na četiri jednaka dijela koja se plaćaju kvartalno, odnosno svaka 3 mjeseca. Sad kada znamo što je paušalni obrt, odgovorimo na pitanje: kako otvoriti paušalni obrt?

Kako otvoriti paušalni obrt? Prvi koraci.

Da biste otvorili paušalni obrt, potrebno je odrediti neke osnove. Prva među njima je svakako ime obrta. Ime obrta je prvi dojam kod većine koji će s Vama ubuduće raditi stoga uzmite si vremena da svom obrtu nadjenete dobro ime. Osim toga, potrebno je odrediti djelatnost obrta – njim može biti više, no jedna mora biti glavna. Postoji nacionalna klasifikacija djelatnosti po kojoj možete saznati gdje Vaš obrt pripada. Kako otvoriti paušalni obrt nije samo pitanje imena i klasifikacije, već i tipa obrta. Je li u pitanju slobodan, vezan ili povlašteni obrt? Vrlo bitno je odrediti i sjedište obrta, odnosno lokaciju gdje se rad obavlja. Vi možete u svojoj djelatnosti imati više lokacija gdje obavljate obrt, no mora postojati jedno koje će djelovati kao sjedište. Također, bitno je prijaviti se u obrtni registar. To se obavlja besplatno, a obrazac možete podići i putem usluge e-obrti. Kako otvoriti paušalni obrt? Nastavimo s drugim dijelom.

Kako otvoriti paušalni obrt? Pečat, porezi i doprinosi.

Svaki obrt nije pravi ako nemaš pečat! Izrada pečata koštat će Vas do 200 kuna, a nećete ga moći izraditi prije nego se upišete u obrtni registar. Osim toga, potvrda iz obrtnog registra bit će također potrebna kada ćete otvarati žiro račun. Kako otvoriti paušalni obrt? Sljedeći korak tiče se mirovinskog i zdravstvenog osiguranja – postoji dva obrasca koje možete kupiti u Narodnim novinama, a zatim na njih otisnite svoj novi pečat i dostavite to u HZMO. Kada obavite mirovinsko, automatski ste obavili i zdravstveno. Sljedeći korak tiče se poreza, a znamo da bez prijave u Poreznu upravu niste još napravili ništa! Za to će Vam trebati obrazac RPO koji također možete kupiti u Narodnim novinama. Kako otvoriti paušalni obrt i mogu li početi raditi prije prijave u Poreznoj? Prema zakonu, upis obrta u Poreznu mora se obaviti u roku od 8 dana nakon početka rada s obrtom. S time ste završili otvaranje svog obrta! Postoje još komorski doprinosi, no prema novom zakonu, svi obrti otvoreni od 1. siječnja 2021. prve dvije godine ne plaćaju doprinose. Sretno s poduzetničkom karijerom!

Tagovi: