Kako otvoriti jdoo

Financije

Kako otvoriti jdoo

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 13:54
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti jdoo, što je jdoo

Kako biste danas mogli obavljati bilo koju gospodarsku djelatnost na tržištu potrebno je osnovati određeni gospodarski subjekt. U Hrvatskoj tri najčešća gospodarska subjekta su: Obrt, Društvo s ograničenom odgovornošću/d. o. o i Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću/j. d. o. o. Kako smo naveli jdoo je Jednostavno društvo s ograničenom odgovornošću, ali krase ga većinom obilježja d. o. o. Osnovne razlike su svakako smanjenje praga temeljnog kapitala na 13000 eura, kao i značajno smanjenje troškova osnivanja i samo ubrzanje procedure otvaranja. Kako otvoriti jdoo? Jdoo mogu osnovati najviše 3 osobe, a samo jedna osoba može biti direktor, i on sam odgovara za poslovanje navedenog društva. Očita prednost i popularnost samog jdoo leži u tome što je odgovornost članova navedenog društva samo do one svote kapitala koju je član uplatio, iznos nižeg temeljnog kapitala i niži troškovi u usporedbi s drugim gospodarskim djelatnostima. Nedostaci su svakako obavezna izdvajanja zakonske rezerve u iznosu od 25% dobiti i to sve dok se društvo možda ne pretvori u d. o. o kao i troškovi same revizije prilikom preoblikovanja društva kao i sama kompleksnost i dugotrajnost procesa koji traži prilično velike troškove. Kako otvoriti jdoo je svakako najtraženiji pojam danas kada se donese odluka o otvaranju vlastitog poslovanja.

Kako otvoriti jdoo, pregled postupka otvaranja

Prije samog pitanja kako otvoriti jdoo, bilo bi dobro da ste upoznati s osnovnim postupkom i procedurama oko otvaranja jdoo. Da bi započeli otvaranje bilo koje tvrtke/obrta prvo morate imati naziv odrediti djelatnost tvrtke. Putem službene stranice sudskog registra možete provjeriti da li je ime vašeg budućeg poduzeća slobodno ili ne, i zatim odrediti djelatnost društva u skladu sa „Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti“. Sljedeći korak je odlazak u ured javnog bilježnika kako bi napravili izjavu o osnivanju ako je samo jedan osnivač, ili društveni ugovor ako je više njih. Ukupan trošak ovdje iznosi oko 350 eura. Slijedi ovjera dokumentacije i uplata sudske pristojbe u iznosu od 50 eura, uplata oglasa u Narodne novine 1250 eura, uplate osnivačkog pologa, i tada se ugovor ili izjava prosljeđuje Trgovačkom sudu sa strane javnog bilježnika. Nakon registracije u Trgovačko društvo, nakon 15-ak dana morate kontaktirati državni zavod za statistiku, oni izdaju obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta koji košta 55k n i taj dokument vam je potreban kod otvaranja žiroračuna. Sljedeći koraci u kako otvoriti jdoo su pečat, račun i porezna uprava. Nakon svega gore navedenog potreban vam je pečat u iznosu od 25 eura, njega nosite s dokumentacijom u banku gdje vršite prijenos osnivačkog pologa/kapitala na novootvoreni račun društva. Zatim kontaktirate referente u poreznoj upravi, ispunjavate RPO obrazac i prilažete kopije potrebne dokumentacije koja se sastoji od Rješenja o upisu u sudski registar, ugovor o najmu poslovnog prostora, ugovor o računovodstvenim uslugama, i obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta.

Kako otvoriti jdoo, ukupni troškovi otvaranja

Kod jdoo-a ukupan trošak otvaranja navedenim putem je oko 1300 eura zajedno sa temeljnim kapitalom u iznosu od 1,3 eura. Razlozi ovih troškova proizlaze iz troškova javnog bilježnika, sudskih pristojbi za upis društva i sudski registar i objava osnivanja društva u Narodnim novinama. Nešto jeftinije možete proći ako se odlučite za otvaranje jdoo online. Odnedavno je u Hrvatskoj omogućeno online otvaranje poduzeća, i mnogi upravo koriste ovakav način za kako otvoriti jdoo jer štedite svoje vrijeme i novac. Da biste započeli svoj online postupak kako otvoriti jdoo isto morate imati određeni naziv tvrtke i odrediti kako ćete poslovati, zatim pristupate web stranici START za elektroničko pokretanje poslovanja. Navedenoj elektroničkoj usluzi moguće je pristupiti s vjerodajnicom, zapravo certifikatom sigurnosne razine 4, takvu sigurnost imaju elektroničke osobne iskaznice i Finin certifikat koji se koristi za E usluge. Bilo da se odlučite jdoo otvarati normalnim ili online putem, svakako je bitno istražiti što i kako prije nego se bacite u sakupljanje i plaćanje dokumentacije.
Tagovi: