Kako otvoriti firmu u 4 koraka

Kako otvoriti firmu u 4 koraka

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 11.12.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Kako otvoriti firmu u Hrvatskoj

Kao i sve ostalo u Hrvatskoj, koja je relativno mlada država, mijenjaju se pravila i postupak kako otvoriti firmu. Ipak, važno je da se procedura pojednostavljuje i ide na ruku poduzetnicima. Jedan od najvećih problema svim novim poduzetnicima upravo je procedura i papirologija vezana za otvaranje firme. Mnogi su mladi poduzetnici u prošlosti odustajali od svojih snova i firme, jer ili nisu imali dovoljno financijskih sredstava za početak ili bi ih kompliciran postupak otvaranja firme obeshrabrio.

Srećom, država svakim danom olakšava postupak otvaranja, pa se odnedavno firma može otvoriti i online putem, što uvelike ubrzava postupak. Dodatna olakšica po pitanju kako otvoriti firmu je početni temeljni kapital koji je potreban za otvaranje j. d. o. o. firme. Naime, za otvaranje j. d. o. o. firme potrebno je samo 1,5 eura temeljnog kapitala kako bi se otvorila firma. Zbog svega toga, Hrvatska sve više postaje država pogodna za pokretanje vlastitog biznisa i na taj način zadržava mlade ljude željne izazova i pokretanja vlastite firme.

Kako otvoriti firmu - razlika d.o.o. i j.d.o.o.

Trenutno je postupak kako otvoriti firmu u Hrvatskoj veoma olakšan i može ga se opisati kroz 4 jednostavna koraka. Postupak otvaranja firme jednak je bez obzira da li otvarate društvo sa ograničenom odgovornošću ili jednostavno društvo sa ograničenom odgovornošću. Razlika je jedino u uplati temeljnog kapitala.

Za otvaranje d. o. o. potrebno je uplatiti 3000 eura temeljnog kapitala, s tim da se minimalno 700 eura mora uplatiti odmah, a ostatak do 3000 eura mora se uplatiti do godinu dana od dana otvaranje firme. Također temeljni kapital kod društva sa ograničenom odgovornošću može se prikazati kroz stvari i opremu za rad u protuvrijednosti od 3000 eura. Za otvaranje j. d. o. o. potrebno je uplatiti samo 1,5 euro temeljnog kapitala, a ovaj oblik firme osmišljen je za male poduzetnike koji u početku nemaju, a niti njihovi biznisi zahtijevaju velika početna ulaganja. J. d. o. o. je prava mjera i potez vlade, koji je pojednostavnio kako otvoriti firmu i potaknuo mnoge mlade ljude na otvaranje firme.

Kako otvoriti firmu u 4 koraka

Dakle, kako otvoriti firmu i koji su koraci potrebni da bi se zgotovio ovaj postupak. Prvo je potrebno odrediti naziv firme, a dostupnost željenog naziva možete provjeriti na web stranicama Sudskog registra. Nadalje, potrebno je odabrati djelatnost društva. Sve djelatnosti opisane su Nacionalnom klasifikacijom djelatnosti. Nakon odabira naziva i djelatnosti firme, slijedi uplata spomenutog temeljnog kapitala. Kod javnog bilježnika potrebno je u izjavi definirati sve naveden podatke, kao i odgovornosti i prava osnivača firme.

Postupak kod javnog bilježnika koštat će vas oko 350 eura, a sa ovjerenom izjavom, plaćenom sudskom pristojbom i oglasom u Narodnim novinama pristupa se registraciji firme na Trgovačkom sudu. Nakon registracije, potrebno je o tome obavijestiti Državni zavod za statistiku, koji će vam izdati Obavijest o razvrstavanju poslovnog subjekta prema NKD-u. Taj dokument će vas tražiti prilikom otvaranje žiro računa firme. Prije otvaranja žiro računa, potrebno je izraditi pečat firme i na kraju firmu prijaviti poreznoj upravi. Sada vam postupak kako otvoriti firmu može izgledati nešto kompliciraniji, međutim nije tako, posebno jer se velika većina postupka može odraditi iz udobnosti vlastitog doma putem računala.
Tagovi: