Kako otvoriti doo

Financije

Kako otvoriti doo

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 05.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Znate li kako otvoriti doo?

Odlučili ste se ući u poduzetnički pothvat i otvoriti svoju firmu? Mi vam želimo čestitati na tome! Spremni ste stvoriti vrijednost, ne samo za sebe nego i za druge, pri tom riskirate i spremni ste snositi taj rizik, spremni ste zaposliti nekoga, vi ste heroj modernog doba! Međutim, da biste taj heroj zaista i postali vjerojatno se prvo pitate kako otvoriti doo i započeti s cijelom pričom.

Ako nemate pomoć odvjetnika, cijeli postupak vam se može činiti kompliciran. Ipak, jednom kada ga razumijete i kada shvatite kako otvoriti doo, ta mistična radnja više vam neće biti toliko nepoznata. Dapače, kada prođete kroz taj postupak, vjerojatno ćete i sami moći savjetovati svoje kolege koji su spremni također otvoriti firmu. U nastavku ovog članka ćemo iznijeti osnovne korake u vezi otvaranja vlastite firme. Ako bilo koji od navedenih koraka ne razumijete, svakako pitajte za pomoć odvjetnika, ili se pak obratite za besplatan pravni savjet u pravnoj klinici u Zagrebu.

Osnovni koraci u vezi toga kako otvoriti doo?

Ako ste spremni otvoriti firmu i pitate se kako otvoriti doo, u nastavku ćemo vam iznijeti osnovne korake. Pretpostavljamo da razrađenu poslovnu ideju već imate i da vam oko toga nije potreba pomoć, već da vam je prvenstveno potrebna pomoć u pravnom dijelu ovoga procesa. Stoga, najprije morate znati da je osnovni pravni dokument za otvaranje firme tzv. osnivački dokument, a to je društveni ugovor ili izjava o osnivanju ako ste jedini član društva. Taj dokument mora imati određene formalne sastojke koje propisuje zakon poput visine temeljnog kapitala i broja nominalnih poslovnih udjela, sjedište i adrese firme itd.

U takvoj izjavi možete odrediti i sjedište i poslovnu adresu firme, broj direktora i razne druge stavke koje vi smatrate bitnim za vaše buduće poslovanje. Ipak, za odgovor na pitanje kako otvoriti doo povrh ovog morate znati još jedan važan korak, a to je uplata temeljnog kapitala. Takva uplata se stavlja na tzv. privremeni račun u banci. Kasnije, kada se firma otvoriti, vi ćete kao direktor te pravne osobe otvoriti račun u banci s tim temeljnim kapitalom na njemu.

Kako otvoriti doo u nekoliko koraka

U prethodnom smo poglavlju spomenuli par važnih koraka poput donošenja osnivačkog akta i uplate temeljnog kapitala. Takav osnivački akt će morati biti napravljen u obliku solemnizirane privatne isprave i sklopljen kod javnog bilježnika. Nadalje, morat ćete provjeriti da tvrtka tj. ime firme koje ste odabrali je dostupno. Dostupnost naziva firme možete provjeriti na stranicama sudskog registra. Nadalje, morat ćete navesti i djelatnosti koje su upisane u Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti. Pri tom ćete morati odabrati jednu djelatnost koju smatrate prvenstvenom kada je riječ o vašoj firmi.

Ako se i dalje pitate kako otvoriti doo, moramo vam skrenuti pažnju na još neke korake. Tako ćete vi kao jedini član društva morati imenovati direktora. Ako će taj direktor biti vi, onda morate donijeti odluku o imenovanju direktora a zatim vi kao direktor morate potpisati izjavu o prihvatu takvog direktorskog mjesta. Znamo da ćete se osjećati blesavo dok sami sebe imenujete i prihvaćate imenovanje, ali takav je postupak. Kada ga jednom prođete, više se nikada nećete pitati kako otvoriti doo.

Tagovi: