Kako otključati mobitel

Tech

Kako otključati mobitel

Kako otključati mobitel koji je zaključan? Otključavanje bez lozinke.

Mobiteli su danas neizostavni dio života svakoga od nas. Koristimo ih da bismo se čuli s obiteljima i prijateljima, ali isto tako da bismo slušali muziku, poslušali vijesti, popratili sport, skinuli film, odigrali igru i još mnogo toga. Mobiteli su danas više naši mali kompjuteri koji idu s nama posvuda nego što su uređaji za telekomunikaciju. Upravo zato što ovisimo toliko o mobitelima, nastane strka kada se dogodi da ga ne možemo otključati. Kako otključati mobitel? Ukoliko ste zaboravili svoju šifru svoj mobitel i dalje možete otključati. Kako to napraviti? Ugasite mobitel te nakon što je ugašen jedno barem 10 sekundi ponovo ga upalite tako da držite srednji gumb i gumb za pojačavanje volumena zvuka istodobno. Otvorit će Vam se izbornik u kojem pronađite reset na tvorničke postavke, potvrdite i ponovo upalite mobitel. Kako otključati mobitel je vraćen na tvorničke postavke, upalit ćete ga bez dezignirate šifre i moći ćete ponovo pristupiti mobitelu.

Kako otključati mobitel: mrežno otključavanje

Ukoliko ste mislili na mrežno otključavanje mobitela, onda je procedura nešto drukčija. Prema zakonu iz 2015. godine, svi mobiteli kupljeni u slobodnoj prodaji moraju biti otključani za sve mreže. Ukoliko ste kupili mobitel baš kod telekomunikacijske kompanije, nakon isteka ugovora oni su dužni Vaš mobitel otključati za sve mreže. Kako otključati mobitel za sve mreže? Ovo ne možete obaviti samostalno, već se trebate javiti svojoj telekomunikacijskoj službi da to naprave za Vas. Procedura ne traje duže od par minuta. Nekada, dok takav zakon nije vrijedio, bilo je nemoguće preseliti se na novu mrežu s istim mobitelom jer su telekomunikacijske kompanije uvijek oklijevale to napraviti, pošto ih nikakav zakon na to nije silio. Danas je ovaj slučaj puno rjeđi, a telekomunikacijske kompanije uglavnom prodaju otključane mobitele, znajući da će ih ionako morati otključati prije ili kasnije. Kako otključati mobitel za druge mreže? Javite se tehničkoj podršci svog telekomunikacijskog operatera i riješite problem.

Kako otključati mobitel: ostale tehnike

Zaključani mobitel može se otključati i na drukčije načine. Ispričali smo već kako zaključani mobitel možete vratiti na tvorničke postavke i zatim ga upaliti bez potrebe za šifrom. Ipak, u tim situacijama gubite sve što ste imali instalirano i spremljeno na telefonu: to nisu samo aplikacije i programi, već i slike, videi, dokumenti i razne druge stvari koje ste spremili na svoj telefon. Većina proizvođača mobitela danas ima svoj sustav otključavanja telefona pomoću “Pronađi moj telefon” aplikacije. Kako otključati mobitel pomoću takvih aplikacija? Vrlo jednostavno – ako Vaša šifra nije prepoznata na mobitelu radi inih razloga, putem aplikacije mogla bi proraditi. Da biste to uradili, potrebno je imati upaljen mobitel koji ima pristup internetu i imati račun u aplikaciji. Kako otključati mobitel bez vraćanja mobitela na tvorničke postavke? Potvrdite svoj identitet na aplikaciji na browseru i mobitel će Vam se otključati na Vaš zahtjev. Zatim odmah stavite novu šifru koju znate i riješit ćete svoj problem!

Tagovi: