Kako oprostiti prevaru

Ljubav i veze

Kako oprostiti prevaru

Kako oprostiti prevaru i da li ju treba oprostiti?

Prevare su vrlo osjetljiva tema i svatko ju doživljava na neki svoj određeni način. Nevjera sa strane partnera ili partnerice se može dogoditi iz bezbroj razloga, iako niti jedan razlog nije opravdan, bitno je naglasiti da može doći do međusobnog razumijevanja i opraštanja. Kako oprostiti prevaru? Prvo je potrebno ustanoviti sami razlog zašto je do nje došlo.

Najčešći je razlog taj što se par zasiti jedno drugog, dolazi do svađa umjesto razgovora i mnogi će tako u afektu stvoriti želju za osvetom. Prevare se događaju jer se jedna osoba u vezi želi opet osjećati poželjnom. Prije nego uđemo u proces objašnjavanja kako oprostiti prevaru i da li ju treba oprostiti, trebamo naglasiti da to ponajviše ovisi od pojedincima koji se nalaze u samoj vezi.

Oprost najviše ovisi o snazi, ljubavi i volji prevarenog partnera, kao i mogućnosti drugog partnera koji je prevario da objasni razloge zašto i kako. Jednom oproštena prevara nije recept koji garantira da se ona neće ponovno dogoditi. Osjećaj povrijeđenosti teško prolazi, i često su potrebne godine kako bi se veza opet vratila na staro.

Da li prevaru treba uvijek oprostiti? Odgovor je ne i ovisno o tome kakav je vaš partner. Ako je vaš partner uvijek prema vama bio iskren i vjeran i ako je prevara bila glupost radi koje se iskreno kaje, jedino je tada u redu probati riješiti situaciju i odgoditi prekid veze. Ako partner ne pokazuje pretjerano kajanje ili ako mu je svejedno i govori kako je odluka na vama, tada je prekid poželjan.

Kako oprostiti prevaru i kako izgleda odnos nakon nevjere?

Prevara će značiti definitivni kraj određenih veza, dok će kod drugih veza ona biti na neki način novi početak. Kako oprostiti prevaru? Jedini način da se utvrdi zašto je do prevare došlo je iskren razgovor. U iskrenom razgovoru obje strane će uvidjeti svoje pogreške koje su dovele do prevare. Važno je imati na umu da je veza “posao” za dvoje, i da se mnoge stvari dogode jer su obje strane bile zaslužne za to.

Kako izgleda odnos nakon prijevare? Ako je oprost iskren i ako su obje strane spremne krenuti ispočetka, tada će veza biti jača nego prije. Važno je za naglasiti da je ovo proces i da se oprost ne odvija preko noći. Ako se par ipak odlučio razići nakon nevjere s jedne strane, tada veza ili odnos više jednostavno ne postoji. Da li se može spriječiti nevjera ili varanje?

Generalno, može, no svatko od nas je drugačiji. Do nevjere najčešće dolazi kada se u vezi uskraćuje ljubav, naklonost, odobravanje, nedostatka fizičke i emocionalne intime. Kako oprostiti prevaru traži određene žrtve, no ako se par vrati jači nego ikada onda je vrijedno, ako ne onda je prevara jednostavno životna lekcija.

Kako oprostiti prevaru i krenuti dalje?

Veza koja je uništena određenom aferom se može oporaviti, no za njeno ozdravljenje će biti potrebno puno rada i truda s obje strane. Za iskren nastavak veze naveli smo da je bitno ozbiljno popričati, povrijeđena strana mora iznijeti razloge zašto je povrijeđena i mora tražiti razloge zašto je do prevare došlo. S druge strane osoba koja je prevarila mora objasniti zašto je došlo do prevare i tražiti iskren oprost kao i navesti razloge zašto bi partner trebao pružiti još jednu priliku.

Istina je da mnogo puta partner koji je prevario ne osjeća kajanje i želi raskid, što može biti itekako veliki udarac na prevarenog partnera. U ovom slučaju ne postoji način kako oprostiti prevaru, jedino logično rješenje je prekid i nastavak dalje s svojim životom. Da li se prevara može spriječiti? To nažalost nitko od nas ne zna, sve zavisi od osobe do osobe i od odnosa do odnosa.

Neki ljudi varaju da bi si potvrdili da su još poželjni, neki iz dosade, neki iz osvete, razlozi su mnogobrojni. Tužna istina je da se prevara ne može 100% spriječiti ako vi pružite svu ljubav, brigu i pažnju ovoga svijeta svojoj osobi. Kako oprostiti prevaru je jedna od onih stvari koji mnogi rade čak i teškog srca. Oproštaj se nekada isplati, nekada ne, na vama je da donesete odluku na temelju toga kakav ste odnos do prevare imali s partnerom.

Tagovi: