Kako onemogućiti komentare na facebooku

Tech

Kako onemogućiti komentare na facebooku

Što je to Facebook i kako onemogućiti komentare na Facebooku

Facebook je najraširenija digitalna društvena mreža na svijetu koja broji nekoliko stotina milijuna korisnika. Facebook se razvio početkom 21. stoljeća i do danas predstavlja nosioca inovacija u online društvenim mrežama. Na Facebook platformi svatko može u svega nekoliko koraka otvoriti svoj račun, bilo da je riječ o privatnom ili grupnom profilu. S obzirom na to da postoje dva oblika profila na Facebooku, isto tako postoje nekoliko načina kako onemogućiti komentare na Facebooku. Poznata je stvar da danas možemo napisati skoro sve, bilo da je riječ o negativnim ili pozitivnim komentarima, a da za to vrlo vjerojatno nećemo snositi nikakve posljedice. Mnogi ljudi navedenu činjenicu koriste kako bi svojim komentarima povrijedili druge osobe ili kako bi pak ocrnili pojedini sadržaj neke Facebook grupe. Upravo zbog toga je važno znati kako onemogućiti komentare na Facebooku kako bi zaštitili sebe (kada je riječ o privatnom profilu), ali i članove naše grupe (kada je riječ o Facebook grupi kojoj smo mi administrator).

Kako onemogućiti komentare na Facebooku kada je riječ o privatnom profilu

Kako je već navedeno, naše privatne objave mogu postati mjesto gdje nas netko može uvrijediti ili verbalno napasti svojim komentarima te je stoga važno znati kako onemogućiti komentare na Facebooku na svom privatnom profilu kako bi se zaštitili od zlobnih komentara. Za svaku svoju pojedinu objavu možete odrediti tko ju može komentirati. Na objavi na kojoj želite ograničiti komentiranje kliknite u gornjem desnom kutu tri točkice. Na izborniku s tri točkice odaberite “Tko može komentirati vašu objavu”. Klikom na navedenu opciju ponudit će vam se tri izbor tko može komentirati. To su: javno (omogućuje svima da komentiraju vašu objavu), prijatelji te profil i stranice koje navodite u svojoj objavi. Potonji će moći komentirati u slučaju da su tagirani na vašoj objavi. I to je sve što je potrebno za upravljanje postavkama komentara za vaše objave na Facebooku. U nastavku više informacija o tome kako onemogućiti komentare na Facebooku kada je riječ o Facebook grupi.

Kako onemogućiti komentare na facebooku kada je riječ o facebook grupi

Facebook grupe također mogu biti mjesto gdje pojedinci mogu ostavljati zlonamjerne i negativne komentare i na taj način povrijediti drugu osobu. Ako ste administrator neke facebook grupe, trebali bi znat kako onemogućiti komentare na facebooku kako bi zaštitili sve članove. Da bi mogli onemogućiti komentare na Facebook grupnim objavama, morate biti administrator ili moderator u grupi. Za korištenje ove opcije prihvatite objavu za koju želite onemogućiti komentare. U gornjem desnom kutu objave kliknite tri točkice. U izborniku s tri točkice kliknite “Isključite komentare”. Odmah nakon toga Facebook će deaktivirati komentare na tu objavu. Međutim, postojeći komentari bit će zadržani. Ove opcije kontrole komentara su stvarno korisne jer ih možete koristiti kada rasprava o određenim temama u vašoj grupi krene u krivom smjeru. U slučaju da je neželjeni komentar već napisan, uvijek ga možete izbrisati u svega nekoliko koraka. Stečeno znanje o tome kako onemogućiti komentare na facebooku u budućnosti će povećati vašu, ali i sigurnost članova vaše facebook grupe.

Tagovi: