Kako okititi bor

Kako okititi bor

Cool ideje kako okititi bor

Želite li ove godine u vaš dom za blagdane unijeti novi ugođaj, želite li da vaš bor bude drugačiji, originalniji, ljepši, nekako poseban, bilo zbog toga što vam je dosta sivila svakodnevice, vijesti, tmurnih i oblačnih dana ili samo imate osjećaj kako bi bilo dobro napraviti nešto kreativno, donosimo vam cool ideje kako okititi bor.

Prvo pažljivo izaberite boje, za cool efekte slobodno birajte intenzivnije nijanse, pri tome pazeći da ne kombinirate više od 3 različite boje kako ne bi dobili pretjerano šarenilo te vodite računa o međusobnom slaganju tih boja. Glavna boja može biti upravo ona koju najviše volite i koja će pristajati u vašoj dnevnoj sobi. Tople boje kombinirajte s nekom hladnom i obrnuto. Također vrlo efektno i smirujuće može biti i jednobojno rješenje.

Jedna vrlo cool ideja svakako je novi trend tzv. viseće božićno drvce koje možete izraditi od kuglica koje su tako dekorirane da vise sa stropa čineći oblik božićnog drvca u zraku. Najljepše je da su niti na koje su kuglice pričvršćene prozirne kako bi se dobio još ljepši lebdeći osjećaj. Ovako posložene kuglice posebno će efektno izgledati u minimalističkim stilovima interijera i tamo gdje u gornjem dijelu prostorije ima više slobodnog prostora nego u donjem. Primjere za izradu takvog „drvca” možete pronaći uglavnom na stranim portalima jer je kod nas ovakav oblik ukrašavanja još je relativno nov i neuobičajen no izuzetno atraktivan.

Također su cool zidna božićna drvca napravljena od različitih elemenata na zidu, pa se stvori oblik bora, s ukrasima koji su postavljeni svaki za sebe, pričvršćeni na šperploču ili drvo a zatim ih objesite ili naslonite na zid. Ovakva drvca su vrlo praktična jer ne zauzimaju puno prostora.

Ako ste od onih koji i po zimi vole ljeto te se i sada s nostalgijom prisjećaju toplih sunčanih morskih dana, posebno bi vam mogle biti interesantne i vrlo dekorativne na božićnom drvcu bijele morske školjke. Zatim ukrasi poput osušenih biljaka i sušeno voće kao što su naranča ili grejp.

Jako u trendu i sve više i kod nas su božićni patuljci.

U cool ideje kako okititi bor svakako možemo uvrstiti božićna drvca s LED grančicama koja nas mogu kasnije razveseljavati kroz čitavu godinu.

Odlična ideja također su fotografije najmilijih – izradite ih u manjim formatima te na kartončiće zalijepite s obje strane po jednu i takvi će ukrasi zasigurno biti vrlo emotivan i cool sadržaj na vašem boru a osobama čije fotografije stavite na bor zasigurno ćete izmamiti osmijehe na lica.

Kako okititi bor sa stilom 2021. godine

Ukoliko razmišljate o tome kako okititi bor sa stilom i želite unijeti za blagdane više vedrine upotrijebite svijetle boje ili uzorke, potičući tako prijatna opuštenija raspoloženja u svom domu. Igrajte se bojama i različitim oblicima, ukrasima u obliku kuglica, zvjezdica, pahuljica, perlica ili zvončića.

Ako se pitate kako okititi bor sa stilom u 2021. godini svakako ćete biti u trendu ako izaberete snježno bijelu i zlatnu boju koje će nam svojom elegancijom i vječnom profinjenošću u dom pridonijeti osjećaj mira i odmora.

Bijela boja u kombinaciji s crvenom kao i karirani uzorci, i ove godine vrlo su popularni. Ne zaboravite na jednobojne kombinacije. Uz jednobojne kuglice naročito u bijeloj nijansi izvrsno pristaju velike karirane mašne.

Zanimljiv je profinjeni bijelo-bež dvojac boja, kao i kombinacija čelično sive i svijetlo bež boje. Ili srebrne boje i puno šljokica sve u kontrastu sa jednom nijansom zelene.

Još uvijek su zanimljive plava boja ili ljubičasta u kombinaciji sa zlatnom koja unosi toplinu.

Osobito lijepi mogu biti ekološki prihvatljivi materijali, ukrasi od drveta, kartona, recikliranih materijala ističući prirodnost i jednostavnost. Napravite ukrase sami kod kuće, opustite se, budite kreativni i maštoviti.

Vrlo je zanimljivo iskombinirati metalne predmete s prirodnim materijalima kao što su drvo, svila, trava, biljke.

Moderna je elegancija, snježna atmosfera i skandinavski stil.

U skladu s tradicijom najljepše je uvrstiti ukrase u obliku božikovine, božićne zvijezde, simbola nade, snage i kršćanstva. Možete dodati češere, vjenčiće, anđele, vile, sobove i staklene križiće, božićne girlande i lamete, simpatične slatkiše i sve još dodatno zaokružite lampicama za bor koje je poželjno da su u bijeloj ili žutoj boji bez blicanja i treperenja.

Kojim redom, pitate se, što ide prvo - kako okititi bor

Najvažnije kada krećete u ukrašavanje bora je da isplanirate i odvojite vrijeme samo za to, da atmosfera bude ugodna, prijatna, da ne žurite i niste pod stresom. Ako imate djecu pitajte i njih za ideje kako okititi bor te u ukrašavanju kroz igru uživajte zajedno.

I malo božićno drvce može biti izvor velike radosti i zabave. Neka vaše druženje bude na radost, razigrano i svečano. Pustite omiljenu glazbu, mogu to biti božićne tradicionalne pjesme kao svakako najljepši izbor no to može biti i mix božićnih pjesama koje ste nekoliko dana prije za tu prigodu sami složili. Uživajte u blagdanskim trenucima, radujte se, to je najvažnije.

Zatim lagano krenite, evo kako okititi bor korak po korak.

Kada je bor postavljen, učvršćen, najbolje je prvo postaviti lampice po boru u krug, počevši od vrha prema donjem rubu bora. Nakon toga postavite na vrh božićnu zvijezdu. Iako je neki stavljaju na kraju, ona predstavlja najvažniji ukras na božićnom drvcu, savjetujemo da je postavite prije ostalih ukrasa jer je tako najpraktičnije da se kasnije dok bi je stavljali ne bi nešto drugo poremetilo ili srušilo.

Nakon božićne zvijezde koju ste namjestili stabilno na vrh slažite pažljivo kuglice i ostale ukrase. Prvo je dobro stavljati krupnije a zatim sitnije, manje ukrase. Teže ukrase stavljajte na grane koje su deblje, više uz deblo bora u sredinu, ako su preteške na tankim grančicama mogu neželjeno skliznuti. Velike ukrase postavite u donjem dijelu stabla, a manje u gornjem dijelu. S manjim ukrasima popunite praznine. Kuglicama ukrasite i unutrašnjost bora. Poslije toga stavite girlande, trakice, mašne i slično.

Neki vole za ukrašavanje bora slijediti pravilo da je više – više, dok drugi preferiraju minimalistički stil na način da na bor stave samo nekoliko ukrasa, kuglica, obično velikih, i najčešće u jednoj obično svijetloj nijansi.

Na kraju, ako ih imate ispod bora složite jaslice sa Svetom obitelji. One su najljepši ukras za Božić.

I za kraj jedan mirisni savjet, za one koji vole prirodu te imaju ekološki prihvatljivo umjetno božićno drvce. Ako vam nedostaje miris pravog prirodnog šumskog bora možete kupiti eterično ulje bora ili jele što će biti melem za naše dišne puteve a uz samo nekoliko kapljica ulja dom će imati ugodni božićni miris.


Tagovi: