Kako ojačati noge

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana
  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju
 
Kako ojačati noge

Kako ojačati noge

U načelu postoji mnogo načina kako ojačati noge, a odabir vježbe i treninga ovisit će o tome koje mišićne skupine želite ojačati. Svaka mišićna skupina ojačava se drugačijom vježbom, vježbom koja ciljano aktivira određenu mišićnu skupinu. Noge i mišići nogu često se zanemaruju od strane vježbača, što je potpuno pogrešno iz nekoliko razloga.

Prvenstveno, ako vježbate sve osim mišića nogu tijelo će izgledati neproporcionalno, a i snaga tijela će biti u disbalansu. Disbalans u najvećem broju slučajeva dovodi do ozljeda, pa je i iz zdravstvenih razloga važno uz jak gornji dio tijela, jačati noge. Noge su nam važne za osnovno kretanje, a nemoguće je pronaći sport čiji napori i kretnje ne zahtijevaju jake noge. Dva su osnovna principa kako ojačati noge, a radi se o ciljanom vježbanju mišićnih skupina točno određenim vježbama koje se uglavnom izvode sa težinskim opterećenjima, te vježbama i treninzima koji uključuju kretanje kroz hodanje, trčanje, vožnju bicikla i sve ostale slične aktivnosti.

Kako ojačati noge u teretani

Prije svega, ako ste se odlučili za treninge u teretani tada se posavjetujte i iskoristite trenera koji vam je na dispoziciji, a koji će najbolje znati kako ojačati noge u vašem slučaju. Svi imamo drugačije startne pozicije kada je forma i iskustvo vježbanja u pitanju. Također, nemamo svi jednake fizičke predispozicije kao ni jednake želje i potrebe zašto želimo ojačati noge.

Zbog toga je tu trener, koji će vam s obzirom na sve navedeno složiti najbolji program vježbanja. U teretani postoje mnoge sprave za vježbanje nogu, koje je vrlo jednostavno koristiti i na kojima možete podesiti opterećenje prema vašim mogućnostima. Ako ste napredniji vježbač, jednake pokrete koje izvodite na spravama možete simulirati korištenjem utega, što će bolje razviti vaše mišiće nogu. Veoma popularna vježba koju mnogi ne preskaču a koja će vam zasigurno pomoći kako ojačati noge je sprava za veslanje. Naravno tu su nezaobilazne trake za trčanje i sobni bicikli, na kojima ćete istopiti višak kilograma i ojačati sve mišićne skupine nogu.

Kako ojačati noge kod kuće

Kod kuće također imate pregršt opcija kako ojačati noge i to bez opreme za vježbanje. Vjerojatno imate mnogo stvari u kući, stanu ili garaži koje možete iskoristiti za vježbanje i jačanje nogu. Jedna vježba je definitivno kraljica svih vježbi za noge, a to je čučanj. Za čučanj vam nije potrebno ništa, a možete ga otežati stavljanjem dodatnog tereta na svoja leđa ili ramena. Sve što je potrebno kako bi kroz čučanj ojačali svoje noge je dosljedno, uporno i pravilno izvoditi vježbu.

Dovoljno je 3 do 5 serija po 10 čučnjeva dnevno raditi kako bi kroz kratak period ojačali svoje noge, ali ne samo noge već i ostatak tijela jer se prilikom izvođenja vježbe čunjeva koriste mišićne skupine cijelog tijela. Teško je pronaći učinkovitiju vježbu za jačanje nogu od čučnja. Naravno, vožnja bicikla, hodanje ili trčanje će vam pomoći ojačati noge i podignuti nivo forme cijelog tijela, te ćete izgubiti višak kilograma. Ako niste sigurni kako ojačati noge i kako vježbe izvoditi na pravilan način, što je veoma bitno kako bi izbjegli ozljede, na internetu pronađite video materijale sa uputama kako pravilno vježbati.


Tagovi:

Probolan 50 - za brzi rast mišića

Do impresivnih mišića u samo nekoliko tjedana
  • brza pretvorba masti u mišiće
  • povećava snagu
  • izdržljivost
  • motivaciju