Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka

Zanimljivosti

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka bez razbijanja ljuske jajeta?

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka bez razbijanja ljuske jajeta?

Odvojiti žumanjak od bjelanjka može biti prilično zahtjevan zadatak, pogotovo ako želite sačuvati ljusku jajeta. Međutim, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da to učinite bez problema.

Prvo, pripremite dvije čiste zdjele. U jednu zdjelu razbijte jaje, a u drugu stavite cjedilo.

Držite zdjelu s jajetom iznad cjedila i polako prebacujte žumanjak iz ljuske u cjedilo. Bjelanjak će se cijediti kroz rupice u cjedilu, a žumanjak će ostati u njemu.

Drugi način je da koristite plastičnu bocu. Razbijte jaje u zdjelu, a zatim stisnite bocu i stavite je na žumanjak.

Polako otpustite bocu i ona će usisati žumanjak u sebe. Zatim jednostavno istisnite žumanjak u drugu zdjelu.

Treći način je da koristite ruke ili žlicu. Razbijte jaje u zdjelu, a zatim lagano prebacujte žumanjak iz ljuske u ljusku, dok bjelanjak teče u zdjelu.

Možete koristiti i žlicu tako što ćete staviti žlicu na žumanjak i polako ga izvaditi iz ljuske.

Kada odvojite žumanjak od bjelanjka, možete ih koristiti u različitim receptima. Bjelanjak se često koristi za pripremu kolača i slastica, dok se žumanjak koristi za pripremu umaka, majoneze i drugih jela. Sada kada znate kako odvojiti žumanjak od bjelanjka na jednostavan način, možete se bez problema baciti na pripremu svojih omiljenih jela.

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću boce ili plastične bočice?

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću boce ili plastične bočice?

Odvojiti žumanjak od bjelanjka može biti prilično zahtjevan zadatak, pogotovo ako želite sačuvati ljusku jajeta. Međutim, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da to učinite bez problema.

Jedan od tih trikova je korištenje plastične boce. Za ovaj trik, potrebna vam je plastična boca s uskim vratom.

Razbijte jaje u zdjelu i lagano pritisnite bocu na žumanjak. Zatim, polako otpustite bocu i ona će usisati žumanjak u sebe. Kada želite istisnuti žumanjak, jednostavno stisnite bocu i on će ispasti u drugu zdjelu.

Ovaj trik je vrlo jednostavan i učinkovit, a također je i zabavan za djecu.

Možete ih zamoliti da vam pomognu u kuhinji i da koriste ovu metodu za odvajanje žumanjka od bjelanjka.

Još jedan način za odvajanje žumanjka od bjelanjka pomoću boce je korištenje plastične bočice za vodu. Za ovaj trik, razbijte jaje u zdjelu i lagano pritisnite bočicu na žumanjak. Zatim, polako otpustite bočicu i ona će usisati žumanjak u sebe.

Kada želite istisnuti žumanjak, jednostavno stisnite bočicu i on će ispasti u drugu zdjelu.

Ova metoda je također vrlo jednostavna i učinkovita, a možete je koristiti ako nemate plastičnu bocu s uskim vratom. Osim toga, ova metoda je vrlo higijenska jer ne morate dirati jaje rukama.

Kada odvojite žumanjak od bjelanjka, možete ih koristiti u različitim receptima. Bjelanjak se često koristi za pripremu kolača i slastica, dok se žumanjak koristi za pripremu umaka, majoneze i drugih jela. Sada kada znate kako odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću boce ili plastične bočice, možete se bez problema baciti na pripremu svojih omiljenih jela.

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću ruku ili žlice?

Kako odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću ruku ili žlice?

Odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću ruku ili žlice je najstariji način i najčešći način za odvajanje žumanjka od bjelanjka. Ovaj način je vrlo jednostavan i ne zahtijeva nikakve posebne alate.

Prvo, razbijte jaje u zdjelu. Zatim, lagano prebacujte žumanjak iz ljuske u ljusku, dok bjelanjak teče u zdjelu. Možete koristiti i žlicu tako što ćete staviti žlicu na žumanjak i polako ga izvaditi iz ljuske.

Ovaj način je vrlo jednostavan i brz, ali može biti nešto neuredan.

Također, postoji mogućnost da se žumanjak razbije i pomiješa s bjelanjkom ako niste dovoljno pažljivi.

Ako želite biti sigurni da će žumanjak ostati netaknut, možete koristiti ruke. Operite ruke prije nego što počnete i lagano prebacujte žumanjak iz ljuske u ljusku, dok bjelanjak teče u zdjelu.

Ovaj način je vrlo precizan i neće doći do miješanja žumanjka i bjelanjka. Međutim, ako vam se ne sviđa ideja da dirate jaje rukama, možete koristiti žlicu ili neki drugi alat.

Kada odvojite žumanjak od bjelanjka, možete ih koristiti u različitim receptima. Bjelanjak se često koristi za pripremu kolača i slastica, dok se žumanjak koristi za pripremu umaka, majoneze i drugih jela. Sada kada znate kako odvojiti žumanjak od bjelanjka pomoću ruku ili žlice, možete se bez problema baciti na pripremu svojih omiljenih jela.
Tagovi: