Kako odabrati zaručnički prsten

Zanimljivosti

Kako odabrati zaručnički prsten

Kako odabrati zaručnički prsten i što je važno pri odabiru?

Zaruke su svakako jedan od najromantičnijih događaja u životu. Ovaj događaj simbolizira nastanak vječne ljubavi i prvi je korak prema braku i ostatku života sa svojom osobom. Prije samih zaruka, postavlja se pitanje kako odabrati zaručnički prsten i na što moramo obratiti pažnju prilikom odabira? Iako su zaruke same po sebi značajnije od prstena, nikako ne bi smjeli zaboraviti na važnost nakita koji simbolizira želju za vječnom ljubavlju. Neovisno da li zaručnički prsten kupuje muškarac ili žena, oba spola se susreću s istim pitanjima prilikom odabira prstena – Koja boja zlata je najbolja, kakav kamen je najpoželjniji, da li je taj prsten praktičan za svakodnevno nošenje, kako znati pravilnu veličinu.

Kako odabrati zaručnički prsten? Uvijek je najbolje voditi se prema onome što vaš partner voli. Nemojte misliti kako je što veće, blještavije, skuplje i bolje. Ako vaš partner preferira minimalističko prstenje – posegnite za takvim zaručničkim prstenom. Imajte na umu da je on simbol vaše ljubavi, ali da isto tako mora biti praktičan za svakodnevno nošenje. Najbolje bi bilo da odaberete prsten koji je sličan trenutnom nakitu, ali da ima ono nešto što simbolizira ljubav. Želite otići i korak dalje? Danas je moguće napraviti u potpunosti prsten po mjeri koji sadrži važne komadiće određenog kamena ili drugog materijala.

Kako odabrati zaručnički prsten i koji je najbolji dizajn prstena?

Već otprilike znamo kako zaručničko prstenje treba izgledati. Zaručničko prstenje se uglavnom radi od bijelog ili žutog zlata, dok će se na centru prstena nalaziti manji ili veći uzdignuti kamen. Često se bira dijamant, no možete pronaći i zaručnički prsten s ostalim dragim kamenjem. Ovdje će cijena prstena varirati. Najbolje je odabrati prsten koji je cjenovno u vašem budžetu i koji se slaže s ukusom partnera. Ako drago kamenje nije bitan faktor a ipak želite zaručnički prsten koji je nešto raskošnijeg dizajna, tada je najboje razmotriti opciju prstena s cirkonom. Kako odabrati zaručnički prsten?

Ako znate da osoba preferira određeni kamen, najbolje je odabrati prsten s njime. Što je bolje, bijelo ili žuto zlato? Boja zlata je zapravo najjednostavnija odluka, ona se bira prema nakitu koja osoba inače nosi. U slučaju da voljena osoba i nije nešto od nakita, tada je najbolje ipak odabrati bijelo zlato koje je decentno i može se kombinirati uz sve. Kako odabrati zaručnički prsten i kako odrediti pravilnu veličinu? Za određivanje idealne veličine prsta morat ćete biti lukavi. Najbolje bi bilo posuditi prsten i prema njemu izmjeriti. Ako ovo nije opcija, najbolje je izmjeriti prst s vrpcom dok voljena osoba spava.

Kako odabrati zaručnički prsten i kako u potpunosti pogoditi pravi prsten?

Zaručnički prsten, uz vjenčani prsten se nikada ne skida i upravo zato on mora biti idealan za svakodnevno nošenje. Često vidimo kako su zaručnički prsteni raskošniji, dok su vjenčani nešto ozbiljniji. Da li oba prstena mogu biti slična? Naravno. Pri donošenju odluke najbolje je da se vodite ukusom bolje polovice. Prije svega, ako iste sigurni što bolja polovica preferira, tada je najbolje odabrati elegantnu klasiku – jednostavan prsten od bijelog zlata koji sadrži bezbojni kamen u sredini ili prsten koji ima više sitnijih dijamantića.

Kako odabrati zaručnički prsten? Za dodatnu pomoć uvijek se možete obratiti prijateljima ili samom zlataru. Cijeli proces odabira zaručničkog prstenja može djelovati kao manja znanstvena disciplina, osobito ako nemate iskustva sa biranjem nakita. Želite samo vi sudjelovati u odabiru prstena? Tada isto tako ami možete proučiti razne dizajne zaručničkog prstenja i pitati stručnjaka za najbolji odabir. Kako odabrati zaručnički prsten je svakako pitanje koje se ne smije uzeti zdravo za gotovo, osobito ako znate da s tom osobom želite provesti ostatak svog života. Neka vaš odabran prsten predstavlja želju za vječnom ljubavlju.

Tagovi: