Kako odabrati veličinu bicikla

Sport

Kako odabrati veličinu bicikla

Kako odabrati veličinu bicikla? Na što sve pripaziti?

Odabir bicikla ponekad se čini kompliciranijim nego kupnja nekretnine. Treba odrediti veličinu bicikla, vrstu bicikla, vrstu guma, dodatnu opremu pomno odabrati, a onda su tu i oni estetski razlozi. Kako odabrati veličinu bicikla onda? Neki biraju po standardnom formatu u kojemu Vaša visina odgovara veličini bicikla. Razlike postoje i među spolovima pa ženski bicikli prate neke druge mjere. Ipak, da bismo odabrali veličinu bicikla potrebno nam je znati svoju visinu i odabrati tip bicikla koji nam odgovara. Kako odabrati veličinu bicikla? Kada uđete u trgovinu, ukoliko to obavljate fizički, raspitajte se i pronađite osoblje koje će Vam moći sugerirati veličine bicikla ovisno o Vašem stasu. Nakon što isprobate par bicikala, moći ćete napokon znati koji je za Vas. Premda postoje univerzalne veličine koje odgovaraju našim vlastitim stasom, neki od nas imat će bolje iskustvo na biciklu nešto manjeg broja, odnosno nešto većeg broja. Ukoliko bicikl kupujete online, morate biti posve sigurni da je to ono što želite jer u tom slučaju ga ne možete isprobati.

Kako odabrati veličinu bicikla? Ovisi li veličina o tipu bicikla?

Ono što ljudima često predstavlja problem kod bicikala nije veličina, već uglavnom tip bicikla. Za veličinu ćemo se uglavnom brzo odlučiti, no onda nas se pita želimo li električni, cestovni, MTB, gradski ili trekking bicikl. Tek tada mnogima počinju problemi jer ne znaju kakve bicikle označuju ova imena. Ukratko, ukoliko želimo ugodnu vožnju isključivo u gradu – biramo električni bicikl. Ukoliko želimo biciklom i van grada – biramo MTB ili trekking bicikl. Oni koji žele izgubiti nešto energije na biciklu, a i dalje ga voziti uglavnom gradom odlučuju se za cestovni i gradski bicikl. Kako odabrati veličinu bicikla? Kad su u pitanju MTB bicikli, veličina će biti vrlo bitna. Ovi bicikli se voze po raznim površinama i rezervirani su za ozbiljne bicikliste. Njima je vrlo bitna veličina radi održavanja ravnoteže i cjelokupnog osjećaja dok voze. Manje je bitna veličina kod gradskih bicikala i onih električnih kojima je puno lakše upravljati. Kako odabrati veličinu bicikla ovisi i o tome koji bicikl birate.

Kako odabrati veličinu bicikla? Odaberite veličinu koja Vam najviše sjeda.

Premda zvuči vrlo neinspirativno, glavni savjet kod biranja veličine bicikla bio bi da odabere onaj koji Vam najbolje leži. Premda po standardima bi Vama možda trebao neki manji bicikl, ukoliko ste se cijeli život vozili na bratovom starom biciklu koji Vam je bio velik, možda Vam je takav model sada prirodan. Kako odabrati veličinu bicikla? Trebate se više osloniti na vlastiti osjećaj nego pratiti standardne veličine koje odgovaraju Vašem stasu. Najbitnije je probati bicikl istog tipa – manji, srednji i veći pa tako zaključiti. Problem kod bicikala koji su manji je što ćete biti skučeni dok vozite, a veći bicikli mogli bi uzeti puno više napora pri vožnji. Upravo zato postoje standardi za veličine bicikala. Kako odabrati veličinu bicikla? Odlučite nakon što isprobate bicikl – Vaša prijašnja biciklistička iskustva znatno utječu na Vaš osjećaj. Premda trebate pogledati bicikle za svoj stas, kao što smo rekli: ukoliko ste naučili na veće, možete birati i takve.

Tagovi: