Kako očistiti pod

Kako očistiti pod

Kako očistiti pod u trenu?

Ukoliko se želite osjećati ugodno u svome domu, tada je održavanje čistih podova svakako jedna od najvažnijih stavki. Čisti podovi nisu samo lijepi, oni su važni za higijenu našeg doma, što je u konačnici povezano sa zdravljem. Kako očistiti pod u trenu? Zvuči nemoguće, osobito ako uzmemo u obzir da većina nas odvaja određeno vrijeme za čišćenje podova i da znamo po par puta mijenjati vodu. Podove je moguće očistiti brzo, što znači da većina nas krivo pere podove. Čišćenje podova ne zahtijeva posebnu tehniku, no zahtijeva posebna sredstva (ovisno o vrsti poda).

Kako očistiti pod? Potrebno je naglasiti sljedeće: Nemojte kupovati i koristiti univerzalna sredstva za pranje podova. Niti jedno sredstvo ne može jednako djelovati na svakom podu. Prije kupovanja bilo kakvog sredstva potrebno je znati kako se održavaju podovi (parketi, laminati, pločice) i sukladno tome zatražiti pomoć. Koliko često je poželjno prati pod? Poželjno je da se podovi peru svaki dan. Ako za navedeno nemate vremena, tada je poželjno da se pranje obavlja svaki drugi-treći dan.

Kako očistiti pod i što znači razumijeti pojedinu vrstu poda?

Prije čišćenja poda važno je znati kako se pojedina vrsta poda ponaša i što voli, a što ne. Nepravilnim i nepromišljenim čišćenjem možemo oštetiti pod, i tako uzrokovati njegovo propadanje. Kako očistiti pod? Najzahvalniji pod su svakako pločice. Pločice ne mogu upiti višak vode i ne mogu promijeniti svoji oblik. Za njih je važno odabrati prikladno sredstvo koje će lako ukloniti mrlje ili kamenac. Odabrano sredstvo za čišćenje ćete prema omjeru pomiješati s vodom (u kanti ili posebnom čistaču) i oprati pločice. Kako očistiti pod?

Laminat i parket česti su podovi u našim domovima. Iako je laminat otporniji od parketa, to ne znači da on ne zahtijeva posebnu brigu. Preporučuje se korištenje čistača za pranje podova koji imaju mekane navlake od mikrovlakana. Iako se parket ili laminat ne mogu oštetiti samo od krpe, nepravilnim pranjem može doći do podizanja podova i grebanja premaza. Za parket i laminat koristiti će se posebna sredstva za pranje podova koji su namijenjeni drvenim materijalima.

Kako očistiti pod i koje tehnike pranja su najbolje?

Ponekad smo isfrustrirani jer nam se čini da je pod nakon čišćenja opet zmazan. Da li je to moguće? Naravno. Tehnika čišćenja je bitna ako želimo što prije i što bolje oprati pod. Kako očistiti pod? Sigurno perete pod na način da čistač pomičete gore-dolje, naprijed-nazad. Ovo je najčešća metoda čišćenja, no ona je nepravilna. Na ovaj način sve nečistoće koje se nalaze na podu se raspršuju, ne skupljaju se. Kako očistiti pod na pravilan način? Pravilni potez bi se nazvao položena osmica.

Svoji čistač ćete pomicati dijagonalama lijevo-desno i zatim u smjeru prema sebi. Kada ste gotovi s podom, primijetit ćete kako se skupilo nečistoće ispod čistača. Ovu nečistoću je najbolje jednostavnim potezom očistiti s papirnatim ubrusom kako se ne bi dalje raznosila. Savjet plus - Nikada nemojte u vodu ili čistač stavljati više sredstava od navedenog. Zašto? Iako će vas ugodan miris oduševiti, podovi mogu ostati ljepljivi i tako primati više nečistoća na sebi. Kako bi vaši podovi ostali što dulje čišći potrebno je odrađivati dnevno usisavanje. Isto tako, pred ulazna vrata svake prostorije možete postaviti prostirke koje će spriječiti unos viška nečistoća.


Tagovi: