Kako oblikovati bradu

Ljepota i zdravlje

Kako oblikovati bradu

Kako oblikovati bradu ovisno o stilu brade

Svaki muškarac se barem jednom zapitao kako bi mu stajala brada, kako oblikovati bradu, te je i pustio bradu, oblikovao je. Muškarci su različito genetski obdareni, pa neki od muškaraca imaju gustu bradu na licu, dok drugi i u odrasloj zrelijoj dobi imaju jako rijetku bradu. Nekim je ženama brada odbojna, dok je druge smatraju najmuževnijim obilježjem muškarca.

No, neovisno o mišljenju žena, muškarac će sam za sebe odlučiti želi li pustiti bradu i pri tome će eksperimentirati sa vrstama brade koja bi mogla odgovarati profilu lica. Muškarac će trebati pričekati od nekoliko dana do nekoliko tjedana da dođe do željenog izgleda brade. Velika većina muškaraca donese odluku kako oblikovati bradu na način da to sam napravi, iako je to moguće i kod frizera ili brijača.

Ukoliko ćete sami oblikovati bradu potrebni su vam trimer mašinica, škare, britvica, i češalj ovisno o dužini brade. Također trebate znati da se oblikovanje brade nikada ne radi kada je brada mokra jer bi nakon sušenja oblik mogao biti potpuno različit od prvobitne zamisli.

Kako oblikovati bradu i vrste brada

Danas su pogotovo među mlađim muškarcima učestala scruff brade, odnosno rast brade od samo nekoliko dana i održava se na toj duljini trimerom. Popularne su i teška brada gdje je na obrazima obijana do pola lica, te također na vratu. Poslovna brada je zapravo puna brada koja je pogodna za muškarce sa gustom bradom i vole održavati njegu i brigu o bradi.

Vrlo je slično sa kratkom bradom čiju duljinu treba održavati na licu, vratu i poneke dlake koje možda brže rastu. Duga brada naziv govori sam za sebe je puna brada kod koje je dlaka duža i muškarac izgleda kao drvosječa, za oblikovanje ovakve brade bit će potrebno i do godine dana. Ne preporučuje se muškarcima sa rijetkom bradom.

Kako oblikovati bradu da izgleda kao kozja bradica nije jednostavno jer se oblikuje od kutova usana do brade, predstavlja oblik djelomične brade, povoljna je za muškarce sa rjeđom bradom. Zaokružena brada je slična kozjoj bradi, s tom razlikom da oko usta stvarate krug. Kako oblikovati bradu u stilu Van Dike, brkovi nisu povezani sa bradom i šiljasti su. Slična je i brada sa dugim uvijeni brkovima.

Kako oblikovati bradu i njegovati bradu

Ako ste se odlučili na puštanje brade u trenutku odlučivanja kako oblikovati bradu možda još niste ni svjesni da svaku bradu treba i održavati i njegovati, možda i češljati, šišati, podrezivati uz puno truda i vremena. U početku kada tek krenete puštati bradu možda ćete osjetiti svrbež i peckanje tokom prvih par tjedana puštanja brade.

No, sve je to rješivo jer danas postoje muški preparati za njegu brade. Bez obzira što ćete odlučiti i kako oblikovati bradu koju ćete nositi sljedećih nekoliko tjedana ili mjeseci, ili dulji period, potrebno je bradu redovito šamponirati kao i kosu. Nije dovoljno samo umivanje, već će vam trebati šampon koji u sebi sadrži i regenerator kako bi vaša brada imala čist i zdrav izgled.

Najbolje je koristiti preparate koji sadrže aloa veru i mliječne proteine, jer će vašoj bradi dati meki oblik prilikom dodira. Redovitom njegom, te redovitim šišanjem i podrezivanjem, odnosno brijanjem dijelova koje ste odlučili brijati vaša će brada izgledati muževno i privlačno možda čak i ženama koje prije nisu voljele brade kod muškaraca.

Tagovi: